Prima Pagina » Sanatate A-Z » Sexologie » Cateva Motive Pentru a NU Folosi Tampoane

Cateva Motive Pentru a NU Folosi Tampoane

Cateva Motive Pentru a NU Folosi TampoaneFiind un obiect strain introdus in organism poate produce o reactie de respingere, crescand riscul de infectii  si rani vaginalescurgerile sunt facute pentru a fi eliminate si nu pentru a fi pastrate in organism.

Trebuie schimbate mult mai des decat absorbantele.

Poate fi dureros putin la introducere, dar cand este asezat in pozitia optima in interiorul vaginului, discomfortul dispare. Este si normal deoarece receptorii se afla numai la intrarea in vagin. De aceea se simte dureros la intrare, dupa care nu se mai simte deloc, pentru ca nu exista cu ce. Dar asta nu inseamna ca el nu produce rani sau iritatii pe mucoasa vaginala. Oare daca ar exista receptori pe toata lungimea vaginului tot asa confortabil ar fi tamponul intern?

Este facut din bumbac la care se mai adauga unele substate care ajuta la absorbtie” spun producatorii Unele femei insa, sunt intolerante la acestea manifestand o infectie bacteriana numita Sindromul Socului Toxic.

In realitate aceste substante nu sunt chiar atat de inofensive. Producatorii introduc AZBEST in compozitia tampoanelor interne. Aceasta pentru ca azbestul determina sangerari abundente si asta conduce la folosirea mai multor tampoane. O alta substanta este DIOXINA ‚ o substanta ce are ca element de baza clorul este introdus in tampoane pentru inalbire deoarece industria considera ca femeile trebuie sa vada produsele puternic inalbite pentru a da senzatia de curat.

In toamna lui 2004 candidatul la presedentia Ucrainei – Victor Iuscenko a fost oravit cu dioxina de contracandidatii lui. In cateva zile chipul lui a fost slutit de eruptii si bube pe fata. Dioxina este o substanta cancerigena , toxica pentru sistemul reproducator, slabind sistemul imunitar.

Agentia de protectie a Mediului a informat ca nivelul concentratiei de Dioxina este acceptabil si efectul e suficient de lent ca sa nu duca la degradare….. Insa la folosirea de 4-5 tampoane zilnic, 5 zile pe luna timp de 38 ani de menstruatie, e un risc destul de mare. In fine, o a treia substanta este VASCOZA. Aceasta este pentru absorbtie. Insa fibrele de vascoza ramase in vagin creeaza uu teren propice pentru actiunea dioxinei.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 20 decembrie, 2012, 12:30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *