Prima Pagina » Alimentatie si Diete » Cavianne caviarul japonez

Cavianne caviarul japonez

O companie japoneza a reactionat prompt la scaderea productiei de caviar din Marea Caspica prin fabricarea unei imitatii de icre de sturion care se vinde la un pret de nimic.

Cavianne caviarul japonezUn lichid gri, lipicios, este introdus in niste tuburi de unde se scurge formand mici bile care seamana cu caviarul. Aceasta imitatie de caviar negru, numita “Cavianne”, este un amestec din mai multe ingrediente: cerneala de sepie, samburi de mar, extract de arici de mare, de stridii si scoici Saint-Jacques si o substanta aglomeranta extrasa dintr-o alga marina.

Inventatorul, Susumu Mikami, fost patiser, spune ca a avut nevoie de doi ani pentru a ajunge la formula exacta: bile de marime egala si gust care aminteste de faimosul caviar Beluga.

Caviarul cel mai scump este cel din icre de beluga, sturioni care traiesc in Marea Caspica. Insa populatia de beluga a scazut dramatic in ultimii ani din cauza pescuitului excesiv. Rusia, Iran si alte republici foste sovietice care au granita la Marea Caspica au propus anul acesta o intrerupere de cinci ani a pescuitului pentru a reface populatia de sturioni.

In Japonia, Hokuyu Foods este singurul producator de caviar artificial. Compania produce patru tone pe an, echivalentul unei cincimi din consumul anual de caviar in arhipelag. Putini japonezi cunosc marca lui, cumparata mai ales de proprietarii de restaurante si hoteluri care le servesc in locatiile lor.

In prezent, Cavianne seamana la exterior cu caviarul, insa invelisul “icrelor” este inca prea dur si lipicios pentru a parea real. Produsul este de sapte ori mai sarac in calorii decat caviarul, iar inventatorul ar vrea ca acesta sa fie mai gras si sa aiba un gust mai pronuntat pentru ca astfel ar putea sa il exporte.

O cutie de Cavianne de 50 de grame costa aproximativ 1.000 de yeni (6 euro), de 50 de ori mai putin decat caviarul original.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 11 iulie, 2012, 13:39

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *