Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Cebion

Cebion

Prospect

Compozitie

1 tableta efervescenta contine 500 mg de acid ascorbic (vitamina C) si 500 mg acid acetilsalicilic.

Indicatii

Raceli, dureri (de ex, cefalee), inflamatii, febra.

Mod de administrare

Adulti: 1-2 tablete pe zi – dupa masa, se dizolva in 1/2 pahar de apa rece.

Contraindicatii

Diateza hemoragica. Nota: atentie la intoleranta la antialgice (de ex. astmul bronsic, reactii cutanate, diateza alergica). Astm bronsic, febra de fan, adenite, infectii cronice ale tractului respirator, disconfort gastrointestinal cronic, afectiuni renale in antecedente (in utilizari prelungite), sarcina, in special in ultimul trimestru (nu s-a demonstrat la om un risc crescut embriotoxic/teratogen in caz de utilizare prelungita; experimente efectuate pe animale au demonstrat aparitia de efecte embriotoxice/teratogene. Acestea insa par a nu avea nici o semnificatie in ceea ce priveste utilizarea la om – exista insa un risc crescut de aparitie a complicatiilor perinatale; deficitul genetic de glucozo-6-fosfo-dehidrogenaza; copii sub 17 ani.

Precautii

Anticoagulante, corticoizi: risc crescut de hemoragie digestiva superioara; metotrexat – se accentueaza toxicitatea metotrexatului; probenecid; sulfinpirazona: efect uricozuric atenuat; sulfonilurea: efect hipoglicemic potentat; spironolactona: efectul spironolactonei este diminuat; furosemid: efect diuretic atenuat; antiflogistice/antireumatice nesteroidiene: efectele si efectele secundare sunt potentate.
Nota: Substantele cu actiune analgezica se vor prescrie in caz de raceli, pe termen lung sau in doze mari numai daca este absoluta nevoie.

Reactii adverse

Tulburari gastrointestinale; hemoragii gastrointestinale oculte (anemie); hemoragii gastrice – (foarte rar, in caz de utilizare frecventa si prelungita); reactii de hipersensibilitate (de ex. spasm bronsic, reactii cutanate); trombocitopenie (foarte rar).

Pret

Cebion citrus 20 comprimate efervescente este disponibil in farmacii la un pret mediu de 20 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 5 noiembrie, 2018, 2:43

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *