Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Ceftidin

Ceftidin

Prospect

Prezentare:

Preparatul Ceftidin se prezinta sub forma de pulbere pentru solutie injectabila 500 mg, 1 g.

Indicatii:

Infectii ale tractului respirator inferior, infectii ale pielii, infectii ale tractului urinar, infectii osoase si articulare, infectii ginecologice, infectii intraabdominale, infectii ale SNC, cauzate de tulpini susceptibile ale unor germeni patogeni.

Administrare:

Injectabil intravenos – Adulti: 1-6 g/zi administreaza fractionat la 8-12 ore. Nou-nascuti (0-4 saptamani): 30 mg/kg, la 12 ore. Sugari si copii (1 luna-12 ani): 30-50 mg/kg, max. 6 g/zi, i.v., fractionat la fiecare 8 ore. In cazul pacientilor cu insuficienta renala se recomanda ca dozele sa fie reduse.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la cefalosporine.

Atentionari:

Precautie la pacientii cu hipersensibilitate de tip I la penicilina si cefalosporine. Poate determina aparitia colitei pseudomembranoase. Precautie in cazul asocierii cu medicamente nefrotoxice aminoglicozide sau diuretice puternice). Poate determina pozitivarea testului Coombs precum si rezultate fals pozitive la determinarea glucozei urinare. Precautie la femei insarcinate sau care alapteaza.

Reactii adverse:

Prurit, eritem, febra, flebite si inflamatie la locul inj., diaree, greata, varsaturi, dureri abdominale, cefalee, ameteli, parestezii, candidoze si vaginite, angioedem si reactii anafilactice. Eozinofilii si trombocitoze tranzitorii, cresterea AST, ALT, LDH si fosfatazei alcaline. Cresteri ale valorilor serice ale ureei, azotului si creatininei. Rar, leucopenie, neutropenie, agranulocitoza, trombocitopenie si limfocitoza.

Pret:

Ceftidin 500 mg cutie cu 1 flacon din sticla incolora continand pulbere pentru solutie injectabila este disponibil in farmacii la un pret mediu de 14 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 3 septembrie, 2011, 9:06

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *