Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Cefzil

Cefzil

Prospect:

Forma de prezentare:

Comprimate filmate 250 mg, 500 mg; ct.  1 sau 2 blist.  10 cpr.

Indicatii:

Tratamentul infectiilor produse de bacterii sensibile la cefprozil: Adulti: faringite, amigdalite si sinuzite, bronsite acute si cronice si pneumonii. Infectii cutanate. Infectii necomplicate ale tractului urinar incluzand cistite acute. Copii: faringite, amigdalite, otite medii si sinuzite. Infectii necomplicate cutanate.

Dozare si mod de administrare:

Adulti si copii peste 12 ani: Infectii ale tractului respirator superior: 500 mg, in priza unica. Sinuzite: 250-500 mg, in priza unica. Infectii ale tractului respirator inferior: 1000 mg, fractionat in doua prize. Infectii necomplicate ale tractului urinar: 500 mg, in priza unica. Copii intre 6 luni si 12 ani: Otite medii: 15 mg/kg la 12 ore. Faringite si amigdalite: 20 mg/kg la 24 ore. Sinuzite: 7,5-15 mg/kg la 12 ore. Infectii cutanate: 20 mg cefprozil/kg la 24 ore. Tratamentele inf. produse de streptococul alfa-hemolitic se va face 10 zile.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate.

Atentionari:

Daca acest medicament se administreaza la pacientii alergici la penicilina, este necesara prudenta deoarece exista alergii incrucisate intre antibioticele beta-lactamice. Tratamentul poate duce la aparitia colitei pseudomembranoase, a carei gravitate poate fi variabila; existenta unei colite pseudomembranoase trebuie avuta in vedere la pacientii care prezinta diaree ca urmare a administrarii agentilor antibacterieni. Trebuie administrat cu prudenta la pacientii care primesc un tratament concomitent cu diuretice de ansa, deoarece acestea pot fi nefrotoxice. Atentie la pacientii cu antecedente de tulburari gastrointestinale. Siguranta si eficacitatea la copii sub 6 luni nu au fost stabilite.

Reactii adverse:

Diaree, greata, varsaturi si dureri abdominale, ameteala, rash si suprainfectii, prurit genital si vaginite.

Pret:

Cefzil este disponibil in farmacii la un pret mediu de 17 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 9 iunie, 2019, 14:27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *