Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Celerg

Celerg

Prospect

Compozitie:

Un comprimat filmat contine diclorhidrat de cetirizina 10 mg, excipienti q.s. Grupa farmacoterapeutica: antihistaminice de uz sistemic, derivati piperazinici.

Indicatii terapeutice:

Adulti: Tratamentul simptomatic al afectiunilor alergice:

  • respiratorii – rinita alergica sezoniera sau perena;
  • cutanate – manifestari alergice cutanate insotite de prurit si rash, in special in urticarie;
  • oftalmologice – conjuctivita, rinoconjunctivita alergica.

Copii peste 6 ani: Tratamentul simptomatic al rinitei alergice sezoniere si perene si al urticariei.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la cetirizina, la hidroxizina sau la oricare dintre excipientii produsului. Insuficienta renala.

Precautii:

Nu sunt necesare.

Interactiuni:

Pana in prezent nu se cunosc interactiuni ale cetirizinei cu alte medicamente. Desi studiile efectuate au evidentiat ca efectul alcoolului etilic nu este potentat de catre cetirizina, totusi, se recomanda evitarea consumului de alcool etilic in timpul tratamentului cu Celerg.

Atentionari speciale:

Cetirizina este eficace si bine tolerata la copii peste 6 ani. La copii sub 6 ani se recomanda administrarea unor forme farmaceutice adecvate varstei.
Sunt necesare prudenta si reducerea dozei zilnice la pacientii cu insuficienta renala si hepatica. La varstnici, cetirizina se excreta mai lent si de aceea, uneori, este necesara ajustarea dozei la pacientii varstnici. Datorita continutului in lactoza, Celerg nu se recomanda in caz de galactozemie congenitala, deficit de lactaza si sindrom de malabsorbtie la glucoza si galactoza.

Sarcina si alaptarea:

Studii efectuate la animale nu au evidentiat efecte teratogene. La femeile insarcinate nu s-au efectuat studii specifice. Ca masura de precautie, Celerg nu este recomandat in timpul sarcinii. Cu toate ca cetirizina se excreta in cantitati mici in laptele matern, utilizarea sa nu este recomandata la femeile care alapteaza.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:

Deoarece in timpul tratamentului cu Celerg pot sa apara vertij si somnolenta, medicamentul poate sa afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare:

Produsul este destinat administrarii la adulti si copii peste 6 ani. Se recomanda ca administrarea sa se faca in priza unica, seara la culcare.
Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: doza uzuala este de 10 mg cetirzina (1 comprimat Celerg) pe zi.
Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani: doza uzuala este de 10 mg cetirizina (1 comprimat Celerg ) pe zi, in doza unica sau in 2 prize.

Celerg nu se administreaza copiilor cu varsta sub 6 ani (datorita formei farmaceutice). Comprimatul poate fi divizat in doua parti egale.

Reactii adverse:

Ocazional, s-au raportat reactii adverse usoare si tranzitorii, cum sunt cefalee, sedare (indeosebi la copii, somnolenta), vertij, uscaciunea gurii si disconfort gastro-intestinal.

Supradozaj:

In caz de supradozaj pot sa apara manifestari cum sunt stare de neliniste si de iritabilitate, urmata de somnolenta. Similar celorlalte antihistaminice H1, cetirizina nu are un antidot. In caz de supradozaj, se recomanda provocarea varsaturilor, efectuarea de spalaturi gastrice, tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale adecvat.

Pret:

Celerg 10 mg comprimate filmate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 20 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 19 noiembrie, 2011, 17:14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *