Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Ceolat

Ceolat

Prospect

Compozitie:

Preparatul Ceolat se prezinta sub forma de tablete masticabile ce contin dimeticon 80 mg.

Actiune:

Dimeticonul- substanta activa din tabletele masticabile de Ceolat este un agent chimic neutru, lipsit de efecte sistemice, care nu este absorbit la nivel intestinal. Tensiunea de suprafata a continutului intestin algazificat este modificata si ca urmare o mare parte din gazele eliberate in intestin este resorbita de catre dimeticon la acest nivel.

Indicatii:

De electie in flatulenta si meteorism abdominal, inclusiv cel postoperator; sindrom Roemheld; premergator explorarilor de diagnostic abdominale, pentru a reduce umbrele determinate de continutul gazos (sonografii, radiografii) si impiedicarea formarii de spuma in timpul gastroscopiei.

Administrare:

Dupa mese si inainte de culcare zilnic 1-2 tablete se vor mesteca si inghiti cu putin lichid. Doua zile inainte de efectuarea examinarilor de diagnostic abdominale se vor mesteca 2 tablete de 3-4 ori pe zi, apoi in dimineata examinarii se vor mesteca 2 tablete care se vor inghiti cu apa (dupa postul de noapte). Doua tablete se vor mesteca si inghiti cuputina apa inainte de gastroscopie.

Contraindicatii:

Pana in prezent nu se cunosc.

Precautii:

Tabletele vor fi bine mestecate si inghitite cu putina apa. In cazul aparitiei de reactii alergice se vor administra corticosteroizi.

Reactii adverse:

Produsul Ceolat contine acid p-hidroxibenzoic ca si conservant care poate induce reactii alergice.

Pret:

Ceolat este disponibil in farmacii la un pret mediu de 26 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 22 martie, 2020, 13:04

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *