Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Cesol R

Cesol R

Prospect

Compozitie:

1 tableta contine 150 mg praziquantel.

Indicatii:

Infectii determinate de taenia saginata, taenia solium, hymenolepsis nana, diphyllobothrium pacificum.

Mod de administrare:

Cesol se administreaza intr-o singura doza. In infectiile determinate de taenia saginata, taenia solium si diphyllobothrium pacificum se vor administra 10 mg/kg corp. In infectiile determinate de hymenolepsis nana se administreaza: 15 mg/kg corp. Tabletele se vor lua cu mult lichid in timpul uneia dintre mese.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la preparat, cisticercoza intraoculara.

Sarcina si alaptare:

Se va administra in timpul primelor 3 luni de sarcina (medicamentul nu a fost experimentat suficient la om; experientele efectuate pe animale nu au evidentiat efecte embriotoxice/teratogene ale acestui preparat) si in timpul perioadei de alaptare (substanta trece in lapte, dar nu au fost demonstrate pana acum efecte nocive asupra copilului), numai daca este nevoie absoluta. Contraindicatii relative – insuficienta renala si hepatica.

Reactii adverse:

Cateodata pot aparea la scurt timp de la ingestia medicamentului dureri abdominale, cefalee, somnolenta, ameteli, greata si prurit (urticarie).

Pret:

Cesol R este disponibil in farmacii la un pret mediu de 36 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 2 iunie, 2019, 1:08

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *