Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Chenofalk

Chenofalk

Prospect

Compozitie:

Capsule continand 250 mg acid chenodeoxycholic .

Actiune terapeutica:

Acid biliar cu rol in prevenirea si litoliza calculilor biliari. Dupa administrarea orala chenodiolul (acidul chenodeoxycholic) induce dizolvarea calculilor colesterolici.

Efectul se datoreaza reducerii secretiei de colesterol prin inhibarea enzimei microzomale responsabilede sinteza acestuia si reducerea consecutiva a concentratiei de colesterol in bila. In acest fel se favorizeaza mobilizarea colesterolului din calculi si deci dezagregarea acestuia.

Indicatii:

Calculi colesterolici.

Mod de administrare:

In general per os 15 mg/kilocorp/zi. Doza variaza intre 3 capsule pe zi (1 capsula dimineata si 2 capsule seara) si 6 capsule.

Contraindicatii:

Calculi radioopaci, afectarea functiilor hepatice in hepatita cronica, ciroza, afectiuni acute hepato-biliare (hepatita, angiocolita), obstructia coledocului.

Pret:

Chenofalk capsule 250 mg este disponibil in farmacii la un pret mediu de 27 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 15 februarie, 2013, 15:41

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *