Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Chlorapred

Chlorapred

Prospect

Preparatul Chlorapred are ca substanta activa Dexamethasone sodium phosphate 1 mg/ml; Chloramphenicol 5 mg/ml.

Actiune terapeutica:

Chlorapred insumeaza actiunea puternic antiinflamatoare a Dexamethazonei cu actiunea chloramfenicolului – considerat un bacteriostatic activ fata de un larg spectru de microorganisme gram negative si gram pozitive cum sunt: E. coli, H. influenzae, Staphilococcus aureus.

Indicatii:

Inflamatii ale ochiului si anexelor sale atunci cand este necesara asocierea unui antiinfectios tratamentului steroidian.

Mod de administrare:

Initial 1-2 picaturi in ochiul afectat la 2 ore apoi 1-2 picaturi la 4-6 ore.

Contraindicatii:

Alergie la unul din componentii produsului. Herpes cornean.

Reactii adverse:

Pot aparea fenomene de intoleranta locala. In mod absolut exceptional poate aparea hipoplazie medulara inclusiv anemie aplastica ca urmare a aplicarii locale de cloramfenicol. Utilizarea prelungita a steroizilor poate determina la persoanele cu glaucom afectarea nervului optic, tulburarea acuitatii vizuale si a campului vizual, formarea de cataracta posterioara subcapsulara. In cazul utilizarii pentru o perioada mai mare de 10 zile trebuie masurata presiunea intraoculara periodic.

Pret:

Chlorapred solutie oftalmica este disponibila in farmacii la un pret mediu de 40 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 10 septembrie, 2011, 21:34

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *