Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Ciclobarbital

Ciclobarbital

Prospect

Compozitie:

1 comprimat contine 200 mg ciclobarbital – sare de calciu.

Actiune terapeutica:

Sedativ si hipnotic cu actiune relativ rapida si de scurta durata (efectul se mentine 3-5 ore); inductor enzimatic (mai slab decat fenobarbital).

Indicatii:

Insomnii de diverse cauze (pentru inducerea somnului), hiperexcitatie nervoasa; sedare pre- si postoperatorie.

Mod de administrare:

Adulti:1/2 -2 comprimate (100-400 mg) la culcare ca hipnotic, 1/4-1/2 comprimat de 3-4 ori/zi ca sedativ; copii (peste 5 ani): 1/4-3/4 comprimat (dupa varsta).

Contraindicatii:

Alergie sau intoleranta la barbiturice, porfirie hepatica acuta, insuficienta respiratorie, insuficienta hepatica si insuficienta renala avansata, leziuni miocardice grave, dureri rebele, alcoolism sau dependenta medicamentoasa in antecedente.

Precautii:

Prudenta la batrani si la copii.

Sarcina si alaptare:

Se administreaza cu prudenta la femeile insarcinate si in perioada de alaptare.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Se evita administrarea ciclobarbitalului la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse:

Oboseala, diminuarea performantelor psihomotorii, ameteli, rar agitatie si stare confuziva, eruptii cutanate alergice; dozele mari si folosirea timp indelungat pot determina toleranta si dependenta, tulburari de somn (modifica modelul fiziologic de somn) si tulburari psihice.

Pret:

Ciclobarbital este disponibil in farmacii la un pret mediu de 8 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 19 noiembrie, 2011, 8:56

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *