Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Ciprocin

Ciprocin

Prospect

Compozitie:

Un comprimat contine Ciprofloxacin 250 mg sau 500 mg.

Actiune terapeutica:

Ciprofloxacina face parte din noul grup de produse chimice cunoscute ca 4 – chinolone. Este un medicament cu un spectru larg antiinfectios fiind activ impotriva germenilor aerobi gram negativi si gram pozitivi. Actioneaza prin subunitatea A din ADN-giraza, iar administrat pe cale orala este bine si repede absorbit din tractul gastro-intestinal. Biodisponibilitatea este de aproximativ 70%. Concentratia maxima plasmatica se realizeaza la 1- 2 ore dupa administrare, substanta se elimina nemodificata prin urina.

Indicatii:

Infectii cu bacterii sensibile la ciprofloxacin ca: infectii ale oaselor, ale articulatiilor, ale pielii si tesuturilor moi; infectii ale tractului urinar; diareea cauzata de Campylobacter, Escheria coli si Shigella; pneumonii produse de E. Coli, H. Influenzae, H. Parainfluenzae, K. Pneumoniae, P. Mirabilis si Ps. Aeruginosa.

Mod de administrare:

Doza uzuala pentru adulti in infectii ale pielii si tesuturilor moi sau in pneumonie: 500-750 mg la 12 ore timp de 7-14 zile.
In infectii severe sau complicate se poate prelungi durata tratamentului.
In diareea datorata unor bacterii Campylobacter jejuni sau E.coli: 500-750 mg la 12 ore timp de 7-14 zile.
In uretrita gonococica: 250-500 mg in doza unica.
In infectii ale tractului urinar: 250-500 mg la 12 ore timp de 7-14 zile, iar in cazuri grave terapia se poate prelungi.
In infectii ale oaselor: 500-750 mg la 12 ore timp de 4 sau 6 saptamani sau mai mult. Daca au loc modificari ale functiei renale, doza poate fi redusa.

Contraindicatii:

Este contraindicat in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate la ciprofloxacin sau alte chinolone; femei gravide sau care alapteaza; copii si adolescenti.
Factor de risc poate fi considerat in urmatoarele cazuri medicale: tulburari SNC inclusiv ateroscleroza cerebrala sau epilepsie; reducerea functiilor hepatice.

Reactii adverse:

Pot aparea: stimulari ale SNC, cristalurie, reactii de hipersensibilitate, dureri ale articulatiilor sau oboseli ale articulatiilor, foto-sensibilizare sau tulburari vizuale. Se pot produce ameteli, fotofobie sau oboseala.

Precautii:

A se evita folosirea componentelor antiacide de aluminiu si magneziu in timpul tratamentului cu ciprofloxacin, deaorece aceste componente pot cauza o reducere a absorbtiei de ciprofloxacin din tractul gastro-intestinal. Ciprofloxacina reduce clearance-ul de cofeina si creste timpul de injumatatire marind astfel riscul stimularii SNC datorat cofeinei, precum si greata, tremor si palpitatii. Nu este recomandat sa se foloseasca cofeina si ciprofloxacina concomitent.

Pret:

  • Ciprocin comprimate filmate 250 mg cutie cu 1 blister Al/PVC-PVDC de 10 comprimate are un pret aproximativ de 8 lei;
  • Ciprocin comprimate filmate 500 mg cutie cu 1 blister Al/PVC-PVDC de 10 comprimate are un pret aproximativ de 14 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 12 mai, 2019, 9:01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *