Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Ciproheptadina

Ciproheptadina

Compozitie:

1 comprimat contine 4,33 mg clorhidrat de ciproheptadina.

Actiune terapeutica:

Antihistaminic si antiserotoninic activ, slab parasimpaticolitic si sedativ, mareste apetitul si influenteaza pozitiv curba ponderala si cresterea copiilor.

Mod de administrare:

Oral-adulti: 1 comprimat de 3-4 ori/zi; copii: 0,25 mg/kg corp si zi, 1/2 comprimat la copii intre 2 si 6 ani, 1 comprimat de 2-3 ori/zi intre 7 si 15 ani.

Indicatii:

Rinita alergica si vasomotorie, dermatita de contact si alte dermatoze alergice pruriginoase, prurit in varicela, reactii locale la intepaturi de insecte, alergii medicamentoase, alergie fizica, profilaxia reactiilor alergice la sange si plasma, adjuvant in tratamentul socului anafilactic (dupa rezolvarea fazei acute prin adrenalina si alte masuri); cefalee vasculara si histaminica; sindrom dumping postgastrectomie, hipermotilitate intestinala prin carcinoid, carcinoid gastric secretor de serotonina si histamina; inapetenta, mai ales la copii.

Contraindicatii:

Glaucom cu unghi ingust, stenoza pilorica, adenom de prostata, batrani, debilitati, copii sub 2 ani.

Precautii:

Prudenta in astmul bronsic, hipertiroidism, boli cardio-vasculare, hipertensiune arteriala.
Sarcina si alaptare: Prudenta in timpul sarcinii si alaptarii.
Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Prudenta cand se face tratamentul ambulator la conducatorii auto si la bolnavii cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse:

Somnolenta, ocazional uscaciunea gurii, anorexie, tulburari de mictiune, ameteli; uneori, la doze mari, confuzie si ataxie, iar la copii fenomene de excitatie.

Pret:

Ciproheptadina 4 mg comprimate cutie cu 3 blistere Al/PVC de 10 comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 7 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 11 iulie, 2019, 20:17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *