Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Ciproxin

Ciproxin

Prospect

Compozitie:

Drajeuri continand ciprofloxacina (sub forma de clorhidrat 1 H2O) 100 mg sau 250 mg (cutii cu 10 sau 20 buc.).

Actiune:

Fluoropiperazinil chinolona are proprietati bactericide cu spectru larg, cuprinzand germeni gram–negativi si gram–pozitivi, potenta mare si efect sistemic; actiunea bactericida se datoreaza impiedicarii sintezei ADN, prin inhibarea ADN–girazei bacteriene.
Sunt foarte sensibile, in vitro: Escherichia coli, Klebsiella, Enterobacter, Serratia, Proteusmirabilis, Proteus indol–pozitiv, Citrobacter, Salmonella, Shigella, Haemophilus, Staphylococcus, Neisseria gonorrhoae, inclusiv multe din tulpinile rezistente la antibiotice beta–lactamice si aminoglicozidice; sensibilitatea este relativ mica si variabila pentru streptococi, pneumococi, Pseudomonas, Acinetobacter, Clostridium perfringens, Mycoplasma, Chlamydia. Ciprofloxacina dezvolta relativ repede rezistenta bacteriana de tip cromozomial, dar nu dezvolta rezistenta plasmatica transferabila.

Indicatii:

Infectii cu germeni sensibili: septicemii, peritonite, infectii la bolnavi imunodeprimati, cu afectiuni maligne, in unitati de terapie intensiva, infectii pulmonare (pneumonie, bronsita, fibroza chistica, empiem etc.), urinare, gastro–intestinale, biliare, pelvine, osteomielita, artrita septica, infectii O.R.L., infectii ale pielii si tesuturilor moi, gonoree (cu germeni secretori de beta–lactamaza sau putin sensibili la penicilina).

Administrare:

Oral,in infectii urinare cate 100–250 mg de 2 ori/zi, infectii respiratorii– 250–500 mg de 2 ori/zi, alte infectii – 500 mg de 2 ori/zi, infectiigrave –750 mg de 2 ori/zi; in gonoree si cistita acuta la femeie poatefi suficienta o singura doza de 250 mg. In insuficienta renala avansatadozele se reduc la sau se administreaza o singura doza/zi.

Contraindicatii:

Alergie la ciprofloxacina; nu se recomanda la copii (provoaca artropatii la animalele imature), in timpul sarcinii si alaptarii; prudenta la hepatici si in bolile convulsive. Poate creste nivelul plasmatic al teofilinei (prudenta cand se asociaza); antiacidele cu aluminiu sau magneziu micsoreaza absorbtia din intestin (se administreaza la distanta de cel putin 2 ore).

Reactii adverse:

Uneori greata, voma, diaree, dispepsie, dureri abdominale; ocazional ameteli, cefalee, oboseala, cresterea enzimelor hepatice, eruptii cutanate, prurit; rareori cristalurie (este necesara hidratarea si evitarea alcalinitatii excesive a urinei).

Pret:

Ciproxin 500 mg comprimate filmate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 20 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 1 martie, 2013, 14:37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *