Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Citosulfan

Citosulfan

Prospect

Comprimate Citosulfan continand busulfan 2 mg (flacon cu 50 bucati).

Actiune terapeutica:

Agent citotoxic antileucemic; actioneaza prin mecanism alchilant.

Indicatii:

Leucemie granulocitara cronica (medicatie de ales); policitemia vera (indeosebi cazuri rezistente la radiofosfor si cu trombocitoza marcata), trombocitemie esentiala, mielofibroza (cazuri selectionate).

Mod de administrare:

Oral, in leucemia granulocitara cronica, pentru inducerea remisiunii 0,06 mg/kg si zi (se poate administra intr-o singura doza), fara a depasi 4 mg (tratamentul se opreste cand numarul leucocitelor scade sub 25 000/mm3 si al trombocitelor sub 100 000/mm3, doza se creste daca raspunsul este necorespunzator dupa 3 saptamani de tratament); ca tratament de intretinere, obisnuit 0,5-2 mg/zi (doza se individualizeaza pentru a mentine leucocitele la 10-15 000/mm3).
In policitemia vera si trombocitemia esentiala, pentru inducerea remisiunii 4-6 mg/zi, pentru intretinere 2-4 mg/zi. In mielofibroza 2-4 mg/zi, apoi doze de intretinere mai mici.

Reactii adverse:

Deprimarea maduvei hematopoietice, anemie (controlul hematologic se face saptamanal la inceputul tratamentului si cel putin o data pe luna in timpul tratamentului de intretinere), hiperuricemie, uneori nefropatie uratica, supresie ovariana si amenoree, sterilitate, azoospermie, atrofie testiculara, hiperpigmentare cutanata; rareori greata, voma, diaree, foarte rar fibroza pulmonara; ca si alte anticanceroase are potential mutagen, embriotoxic si carcinogen.

Contraindicatii:

Leucopenie si trombocitopenie; este incompatibil cu sarcina si alaptarea.

Pret:

Citosulfan este disponibil in farmacii la un pret mediu de 890 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 23 noiembrie, 2011, 13:09

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *