Prima Pagina » Alimentatie si Diete » Clasificarea Elementelor Minerale

Clasificarea Elementelor Minerale

Clasificarea Elementelor Minerale

Cercetarile stiintifice au confirmat ca unele elemente minerale din alimente se caracterizeaza printr-o pondere mai mare a modificarilor electropozitive (cationi), iar altele – a celor electronegative (anioni). Astfel, produsele alimentare bogate in cationi au orientare bazic a, iar cele bogate in anioni – acida.

Avand in vedere importanta de a pastra in organism starea acido-bazica si posibilitatea de actiune asupra lui a substantelor acide si bazice a alimentelor, e rational sa repartizam elementele minerale in doua grupe: cu actiune bazica si cu actiune acida.

Intr-o grupa separata pot fi incluse elementele minerale care se contin in alimente in cantitati mici, dar care exercita o activitate biologica majora. Ele sunt numite biomicroelemente.

Elementele minerale cu caracter bazic (cationii) – Sodiul, Potasiul, Calciul, Magneziul.

Elementele minerale cu caracter acid (anionii) – Fosforul, Sulful, Clorul.

Biomicroelementele – Fierul, Cuprul, Cobaltul, Zincul, Manganul, Iodul, Fluorul.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 8 martie, 2013, 14:49 Afisari: 12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *