Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Clobazam

Clobazam

Prospect

Compozitie:

Tablete a 10 mg, 20 mg clobazam.

Actiune terapeutica:

Tranchilizant din grupa 1,5–benzodiazepinelor, se caracterizeaza printr–o accentuata actiune tranchilizanta, anxiolitica si agresivolitica. D.p.d.v. al coordonarii motorii se deosebeste de diazepam si clordiazepoxid de ex. prin minima sa influenta asupra coordonarii musculare. Actiunea sa anticonvulsivanta o depaseste pe aceea a Clordiazepoxidului. Actiune analgetica si de prelungire a perioadei de narcoza (inclusiv alcoolica).

Influenta minima asupra sistemului circulator (scadere nesemnificativa a frecventei pulsului, respiratiei si a tensiunii arteriale). Practic insolubil in apa, se absoarbe rapid in proportie de 87% dupa administrarea orala. Legare proteica 85–91%, timp de injumatatire 18 ore. Trece bariera placentara si patrunde si in laptele matern. Se elimina preponderent prin clearance hepatic. Ingerarea concomitenta de alcool ii creste biodisponibilitatea cu 50%.

Indicatii:

Stari anxioase acute si cronice exteriorizate de obicei prin: senzatie de teama, incordare, neliniste, nervozitate, iritabilitate, tulburari ale somnului, tulburari psihovegetative si psiho-somatice pe fond emotional, labilitate psihica. Terapie adjuvanta in tratamentul epilepsiei.

Mod de administrare:

In general in stari anxioase: 20–30 mg/zi. Pentru varstnici si tineri se recomanda numai 10–15 mg/zi, iar pentru copii intre 3 si 15 ani: 10 mg/zi. Dupa ameliorarea simptomatologiei doza se poate reduce, dar tratamentul nu se va intrerupe brutal.

In epilepsie: se va administra o doza progresiva incepand cu 5–15 mg/zi, pana la max. 80 mg/zi. Ulterior se poate stabili o doza constanta (ex. 20 mg/zi) si eventual o terapie intermitenta. Daca doza zilnica se fractioneaza, doza cea mai mare se va administra seara. Doza si durata administrarii se vor stabili in functie de reactivitatea individuala, de domeniul de indicatie si de gravitatea afectiunii. Ca principiu de baza se va urmari stabilirea unei doze pe cat de mica posibil. In afectiuni acute se va administra in doza unica mai mare. Intreruperea tratamentului se va face prin scaderea progresiva, lenta a dozei.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la clobazam, antecedente de dependenta, sarcina in I trimestru, alaptare. Se va administra cu mare prudenta la pacientii cu miastenia gravis, ataxie spinala sau cerebrala, intoxicatie acuta cu alcool, somnifere, antialgice, neuroleptice, antidepresive sau litiu, alterari hepatice severe.

Reactii adverse:

Oboseala, somnolenta, senzatie de plutire, ataxie, intarzierea timpului de reactie, cefalee. Mai rar: uscaciunea mucoaselor, greata, inapetenta, tremor. Dupa doze mari in administrarea de lunga durata, pot aparea urmatoarele tulburari reversibile: lentoare in exprimare, tulburari de articulare, nesiguranta in mers si miscari, tulburari de vedere, crestere ponderala, scaderea libidoului. In aceleasi conditii, la intreruperea brusca a tratamentului pot aparea tulburari de somn, vise terifiante sau reinstalarea mai accentuata a simptomatologiei initiale. De asemenea, dupa administrari zilnice de lunga durata exista pericolul instalarii dependentei.

Pret:

Clobazam este disponibil in farmacii la un pret mediu de 28 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 17 noiembrie, 2011, 9:22

8 Discutii la Clobazam

 1. romanet nicoleta 06/04/2014 at 14:24

  daca stie cineva de unde asi lua acest medicament ,nul gasim la nici o farmacie va rog din suflet sa ma ajutati ,multumesc.

  Răspunde
 2. ana maria 12/02/2013 at 20:24

  uite mail-ul adinutza199316@yahoo.com

  Răspunde
 3. ana maria 12/02/2013 at 19:28

  te rog monica spunemi unde al gassesc il caut ptr nepotelul meu .va rog dak mai stie cineva lasa-ti-mi un msj pe mail .multumesc

  Răspunde
  • DoctorFrog 13/02/2013 at 09:26

   Stimata Doamna, dupa cum am mai spus, cautati in farmacii Frisium, contine aceeasi substanta activa (clobazam). Daca nu gasiti nici Frisium, atunci puteti apela la FarmaExpress, ei aduc medicamente care nu se gasesc in RO din comunitatea europeana.

   Răspunde
 4. camelia 05/02/2013 at 20:47

  imi puteti spune si mie cat costa medicamentul frizium

  Răspunde
  • Monica 06/02/2013 at 09:12

   Frisium 60 de tablete de 10 mg are un pret aproximativ de 320 lei.

   Răspunde
 5. ciobanu mihaela 22/08/2012 at 10:30

  imi puteti spune ,va rog, de unde as putea cumpara clobazam? i-a fost reomandat baietelului meu care sufera de epilepsie si nu-l gasim.Multumesc

  Răspunde
  • DoctorFrog 22/08/2012 at 10:42

   Stimata Doamna, cautati in farmacii Frisium, contine aceeasi substanta activa (clobazam). Daca nu gasiti nici Frisium, atunci puteti apela la FarmaExpress, ei aduc medicamente care nu se gasesc in RO din comunitatea europeana.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *