Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Clopixol

Clopixol

Prospect

Preparatul Clopixol se prezinta sub forma de fiole a 1 ml solutie uleioasa injectabila continand zuclopentixol decanoat 200 mg.

Actiune terapeutica:

Neuroleptic tioxantenic, antipsihotic activ si sedativ cu efect prelungit (preparat retard); 200 mg zuclopentixol decanoat echivaleaza cu 25 mg flufenazina decanoat si 40 g flupentixol decanoat.

Indicatii:

Schizofrenie, indeosebi forme cu agitatie si agresivitate.

Mod de administrare:

In injectii intramusculare profunde, obisnuit 1-2 fiole (200-400 mg) la fiecare 2-4 saptamani – se incepe cu 1/2 fiola si se creste progresiv, dupa nevoie (doza maxima recomandata este de 3 fiole o data pe saptamana); pentru cantitati mai mari de 2 fiole se fac 2 injectii, in locuri diferite.

Contraindicatii:

Intoxicatie acuta cu alcool, barbiturice, opioide; bolnavi psihotici care nu tolereaza neuroleptice orale, psihoze cu apatie, psihoze cu parkinsonism, arterioscleroza avansata, stari confuzionale senile, boli renale, hepatice si cardio-vasculare grave; se va evita sau prudenta in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, nu se recomanda la copii.

Reactii adverse:

Sunt posibile reactii extrapiramidale in primele zile dupa injectii, mai ales la inceputul tratamentului (se administreaza, eventual, Romparkin), mai rar somnolenta; ocazional reactii iritative locale – eritem, edem, noduli fibrosi; galactoree, amenoree, diskineziile tardive, semnalate pentru alte neuroleptice, sunt posibile teoretic si pentru zuclopentixol.

Pret:

Clopixol solutie injectabila 200 mg/ml cutie cu 10 fiole sticla incolora este disponibil in farmacii la un pret mediu de 160 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 16 aprilie, 2012, 21:34

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *