Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Clordelazin

Clordelazin

Prospect

Compozitie:

Clorpromazin clorhidrat 25 mg.

Actiune terapeutica:

Asupra cortexului cerebral actioneaza ca hipnotic, sedativ, anticonvulsivant, inhibant al reflexelor conditionate, iar asupra diencefalului ca hipotermizant si antiemetizant, scade metabolismul bazal prin scaderea consumului de oxigen tisular, stimuleaza ventilatia si debitul respirator (eupneic). Actionand asupra cailor centripete nervoase, potenteaza actiunea anestezicelor, curarizantelor, analgezicelor avandel insusi o actiune anestezica locala.

Indicatii:

Medicina interna: Tratamentul varsaturilor de orice natura. Edem laringian, spasm glotic, laringite acute asfixiante. Tulburari de climacterium; diencefaloze. Boli infectioase; scarlatina hipertoxica, febra tifoida, septicemii, stafilococii grave, rezistente la antibiotice, tetanos grav, insomnii. Algii rezistente la antinevralgice uzuale. Ictusuri cerebrale de origine vasculara. Chintele emetizante ale tusei convulsive. Coreea Sydenham.
Pediatrie: Toxicozele sugarului, stari neurotoxice grave.
Chirurgie: Medicatie preanestezica, potentand anestezia si reducand astfel cantitatea necesara de anestezic.
Hibernatia artificiala: Combaterea starilor de soc postoperator.
Obstetrica si ginecologie: Nefropatii si hipertensiune gravidica, eclampsie, varsaturi gravidice, analgezii obstetricale.
Dermatologie: Afectiuni pruriginoase, pelada cronica, urticarie.
Neurologie: Epilepsie.

Mod de administrare:

Adulti: Se incepe cu 1-2 drajeuri pe zi, marindu-se treptat doza pana ce se ajunge la 3-6 drajeuri pe zi divizata in 3 prize. Copii: 1-3 mg/kg corp pe zi.

Contraindicatii:

Leziuni hepatice, coma barbiturica, etilica sau prin opiacee. Hipotensiune arteriala. Nu se asociaza cu substante hipotensive.

Reactii adverse:

Manifestari toxice asupra celulei hepatice ce imbraca forma unui icter prin retentie. Se semnaleaza dermatite alergice atat la cei tratati cat si la cei ce manipuleaza substanta. Somnolenta, uscaciunea gurii, pirozele, hipotensiunea, fenomenele de tip parkinsonian, care survin la unele persoane, pot fi evitate daca dozele mari se dau cu precautie si se ajunge treptat la ele.

Pret:

Clordelazin este disponibil in farmacii la un pret mediu de 35 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 23 martie, 2013, 11:42

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *