Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Clorura de Calciu

Clorura de Calciu

Prospect

Compozitie

Clorura de calciu cristalizata 1 g.

Actiune:

Clorura de calciu este descompusa in organism, ionul clor producand acidoza, iar calciul depunandu-se la nivelul tesutului osos. Ionul calciu are de asemenea actiune antiinflamatorie si antialergica, intervenind in metabolismul hidric si in permeabilitatea membranelor celulare. Favorizeaza coagularea sanguina, fiind component necesar in anumite fenomene enzimatice. Are actiune usor depresiva asupra sistemului nervos central. In utilizare prelungita provoaca iritatia venei cu endoflebita.

Indicatii:

Tetanie, spasmofilie, stari hemoragice, tuberculoze, sarcina, alaptare, pleurezii, hidrartroza, ascita cirozei hepatice, edem Quincke, urticarie, boala serului.

Administrare:

Adulti: 10ml in injectii strict intravenoase, lente. Copii: sugari- 3-5 ml in injectii strict intravenoase lente; prescolari si scolari:-5-10 ml ininjectii strict intravenoase lente.

Contraindicatii:

In cursul tratamentului cu digitala, prudenta in insuficienta renala grava, ulcer gastro-duodenal.

Pret:

Clorura de Calciu este disponibil in farmacii la un pret mediu de 3 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 21 august, 2011, 19:06

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *