Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Clorura de Etil

Clorura de Etil

Prospect

Preparatul Clorura de etil (cunoscut si sub numele de Kelen) se prezinta sub forma de flacon pulverizator a 50 g clorura de etil pura.

Actiune terapeutica:

Aplicata local, pe piele sau unele mucoase, provoaca hipoestezie prin refrigeratie, care se mentine timp scurt; inhalat provoaca repede anestezie generala.

Indicatii:

In aplicare locala, pentru incizia flegmoanelor sau alte interventii chirurgicale de foarte scurta durata, pentru linistirea durerii in entorse, mialgii etc.

Mod de administrare:

In aplicatii locale, sub forma de jet (pentru anestezie locala).

Contraindicatii:

Nu se foloseste pentru anestezie generala; inhalarea este contraindicata la cardiaci, hepatici, renali si pulmonari.

Reactii adverse:

Aplicarea excesiva a jetului de kelen poate fi cauza de degeraturi. Inhalat este foarte periculos din cauza toxicitatii mari, a desfasurarii rapide a fazelor anesteziei generale si a actiunii iritante intense.

Pret:

Clorura de etil Kelen este disponibil in farmacii la un pret mediu de 60 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 9 septembrie, 2011, 1:48

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *