Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Clotrimazol Comprimate Vaginale

Clotrimazol Comprimate Vaginale

Prospect

Compozitie:

Comprimate vaginale continand 0,100 g de Clotrimazol. Solutie pentru uz extern continand clotrimazol 1 g/100 ml. Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala si are un pret aproximativ de 8 lei.

Actiune terapeutica:

Chimioterapic, antimicotic si antiparazitar, activ fata de unii germeni microbieni gram pozitivi (streptococ si stafilococ). Toleranta generala si locala este buna; preparatul nu se absoarbe prin mucoasa genitala si nu da efecte sistemice.

Indicatii:

Candidoza vaginala; tricomoniaza.

Mod de administrare:

Comprimatele se introduc intravaginal, obisnuit unul, seara la culcare, timp de 6 zile (la nevoie 2/zi, dimineata si seara, 6-12 zile). In tricomoniaza sau in cazul asocierii candidozei cu tricomoniaza se recomanda administrarea concomitenta de metronidazol, per os, in doze uzuale, de asemenea, timp de 6 zile. Solutia se aplica local, de 2-3 ori/zi, pana la 4 saptamani.

Contraindicatii:

Alergie la clotrimazolum. In primul trimestru al sarcinii administrarea este permisa numai la recomandarea expresa a medicului curant; in timpul menstrelor.

Reactii adverse:

Rareori senzatii locale de arsura sau usturime.

Pret:

  • CLOTRIMAZOL OVULE 100 mg are un pret de aproximativ 7 lei;
  • Clotrimazol 100mg comprimate vaginale costa 8 lei;
  • Clotrimazol MK Crema costa 13 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 28 noiembrie, 2011, 10:47

Un comenentariu la Clotrimazol Comprimate Vaginale

  1. sisi 07/03/2013 at 22:38

    sunt un pic speriata , am 45 ani sunt la menopauza de 2 ani, si, de vreo trei zile mi-a aparut pe chilot cate o pata alb galbuie care la inceput nu mirosea insa acum are un miros urat si am si inceput sa urinez destul de des(cam la sfert de ora) si ma cam ustura.mentionez ca sunt intr-un spital ca asistenta personala la o batrana si suspectez ca am luat de aici vreun microb si ca de doua zile fac bai fierbinti cu sare la pranz cand ajung acasa.
    va rog sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu pot ajunge la un medic, nefiind in Romania.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *