Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Coaxil

Coaxil

Prospect

Compozitie:

Cutie cu 30 drajeuri. Fiecare drajeu contine: tianeptina (DCI), sare de sodiu 12,5 mg.

Actiune terapeutica:

Antidepresiv, anxiolitic si redinamizant.

Indicatii:

Coaxilul este indicat in tratamentul starilor depresive, starilor anxio-depresive cu tulburari digestive, starilor anxio-depresive la alcoolici, in special in perioada de sevraj.

Mod de administrare:

Conform prescriptiei medicului. Posologia actuala este de 3 comprimate pe zi, 1 comprimat dimineata, la pranz si seara, inaintea meselor. La persoanele alcoolice, cirotice sau nu, nici o adaptare posologica nu este necesara. La persoane mai in varsta de 70 de ani si in caz de insuficienta renala, posologia poate fi redusa la 2 comprimate pe zi.

Contraindicatii:

Coaxilul nu poate fi utilizat in cazurile urmatoare: sarcina si alaptare, la copiii sub 15 ani, in asociere cu I.M.A.O.

Precautii:

In caz de anestezie generala, este recomandat sa se previna anestezistul reanimator si sa se opreasca tratamentul 24 sau 48 ore, inainte de interventie. Nu se poate opri brusc tratamentul, se diminueaza posologia timp de 7 -14 zile. Interactiuni medicamentoase: Se informeaza medicul sau farmacistul daca luati un alt medicament. Efecte asupra capacitatii de condus a vehiculelor sau utilizarii altor masini. La anumiti pacienti se poate manifesta o scadere a vigilentei. Poate aparea somnolenta la conducatorii de vehicule sau alte masini.

Reactii adverse:

Coaxilul poate da efecte mai mult sau mai putin jenante: dureri abdominale, greturi, varsaturi, constipatie, uscaciunea gurii, pierderea apetitului, insomnie, somnolenta, oboseala, palpitatii, dureri de cap, vertije, ameteli, jena respiratorie, dureri musculare sau articulare. Se avertizeaza medicul.

Pret:

Coaxil 12,5 mg drajeuri cutie cu 1 blister Al/PVC cu 30 drajeuri este disponibil in farmacii la un pret mediu de 36 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 31 decembrie, 2018, 3:38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *