Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Codeina Fosfat

Codeina Fosfat

Prospect

Compozitie:

Un comprimat contine 15 mg fosfat de codeina si excipienti (lactoza, polividona, amidon de porumb, aerosil, stearat de magneziu, talc).

Indicatii:

Tratamentul simptomatic al tusei uscate si umede, pulmonara si extrapulmonara.

Mod de administrare:

Codeina se administreaza in doze cat mai mici, la adult 15 mg o data, pentru a putea fi repetata la nevoie. Nu se repeta administrarea inainte de 4 ore. Doze peste 50 – 60 mg pot accentua tusea.
Adulti: 1 comprimat de 3 ori pe zi.
Copii:
– intre 7-15 ani: 1-2 comprimate pe zi;
– intre 3-6 ani: 1/2-1 comprimat pe zi.

Contraindicatii:

Insuficienta cardiaca, hepatica, insuficienta renala avansata, insuficienta respiratorie evidenta, sensibilitate la codeina.

Precautii:

Se prescrie cu prudenta la bolnavii cu astm bronsic si emfizem pulmonar, la care poate accentua fenomenele de insuficienta respiratorie. Doze mai mari de 0,3 mg/kg corp pot produce convulsii la copii. Codeina poate dezvolta obisnuinta in cazul administrarii prelungite, in doze mari. La doze mari poate surveni deprimarea respiratorie. Figureaza in lista substantelor dopante (interzise sportivilor).

Sarcina si alaptare:

Codeina se regaseste in laptele matern si trece prin bariera placentara. Desi nu exista date certe privind existenta unor efecte nocive asupra sarcinii datorate administrarii codeinei, se recomanda totusi, ca si in cazul altor medicamente, administrarea cu prudenta femeilor insarcinate, mai ales in primele 3 luni de sarcina. Nu se administreaza femeilor care alapteaza.

Reactii adverse:

Pot aparea fenomene de sedare, greturi, varsaturi, vome, constipatie. La doze mari poate surveni deprimarea respiratorie.

Pret:

Codeina Fosfat 15 mg comprimate filmate cutie cu 1 blister Al/PVC de 25 comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 5 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 16 iunie, 2019, 3:37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *