Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Cofedol

Cofedol

Prospect

Compozitie:

Ergotaminum hydrotartaricum 0,001 g; coffeinum 0,1 g.

Actiune terapeutica:

Ergotamina contracta vasele cerebrale reducand amplitudinea pulsatiilor acestora, cauza durerii migrenoase. Efectul sau vasoconstrictor se manifesta indeosebi la nivelul arterei carotide externe si ramificatiilor sale. Cofeina, administrata per oral si in doze mici, actioneaza ca vasoconstrictor pe vasele cerebrale, si favorizeaza absorbtia ergotaminelor. Actiunea ambelor substante din compozitia produsului este sinergica.

Indicatii:

Migrena, cat mai la inceputul crizei, cefalalgii, insotite de vasodilatatie cerebrala (cefalee histaminica).

Mod de administrare:

La inceputul accesului migrenos se vor administra 1-2 drajeuri. Daca medicamentul se administreaza in plin acces, doza va fi repetata la interval de cateva ore. Drajeurile se administreaza cu putina apa, fara a fi zdrobite in gura.

Contraindicatii:

Sindrom Raynaud, leziuni coronariene, tulburari circulatorii periferice, insuficienta hepatica sau renala grava, sarcina, ulcere gastrointestinale, asocierea cu eritromicina sau alte macrolide. Copii sub 10 ani, sarcina, alaptare.

Precautii:

Produsul nu trebuie administrat ca tratament de fond al migrenei. Atentie! Continutul produsului poate pozitiva teste de control antidoping.

Reactii adverse:

Pot aparea tulburari circulatorii periferice si tulburari digestive (greata, varsaturi).

Pret:

Cofedol este disponibil in farmacii la un pret mediu de 8 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 18 iunie, 2019, 16:20

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *