Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Colchicina

Colchicina

Prospect

Compozitie:

Comprimate continand colchicina 0,5 mg sau 1 mg

Actiune:

Calmant al accesului de guta, antiinflamator; citotoxic (toxic al fusului).

Indicatii:

Tratamentul accesului de guta, profilaxia acceselor la inceputul tratamentului gutei cronice cu uricozurice sau uricoinhibitorii; poliartrita reumatoida, sclerodermie, maladie periodica si alte boli inflamatorii cronice (cazuri selectionate).

Administrare:

Pentru tratamentul curativ al accesului de guta se administreaza in prima zi cate 1 mg dimineata, la pranz si seara, in zilele 2 si 3 cate 1 mg dimineata si seara si in zilele urmatoare cate 1 mg in fiecare seara; pentru profilaxia acceselor de guta si in boli inflamatorii cronice se recomanda cate 0,5 mg sau 1 mg in fiecare seara.

Contraindicatii:

Sarcina, insuficienta hepatica si renala grave; se va evita la femeia in perioada sexuala; prudenta la batrani, debilitati, cardiaci, hepatici, renali si la cei cu suferinte gastrointestinale.

Reactii adverse:

Dozele utilizate in accesul gutos pot provoca fenomene de gastroenterita acuta cu greata, voma, diaree, colici (se opreste tratamentul; in administrarea cronica, ocazional urticarie, eruptii morbiliforme, foarte rar anemie megaloblastica, leucopenie, neutropenie, agranulocitoza, anemie aplastica, azoospermie, nevrita periferica, alopecie.

Pret:

Colchicina comprimate 1 mg cutie cu 2 blistere Al/PVC de 20 comprimateeste disponibil in farmacii la un pret mediu de 7 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 27 martie, 2020, 13:51

Un comenentariu la Colchicina

  1. croitoru ana 08/01/2013 at 14:37

    cit de toxica este colchicina?Am primit trat pt. dureri localizate la nivelul degetelor de la miini si picioare

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *