Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Coldrex Junior Hotrem

Coldrex Junior Hotrem

Prospect

Indicatii:

Coldrex Junior Hotrem este un medicament impotriva racelii si gripei care contine trei substante active:

 • Paracetamolul: amelioreaza durerea si reduce temperatura corporala in conditii de febra.
 • Clorhidratul de fenilefrina: un decongestiv simpato- mimetic care desfunda nasul si sinusurile ajutandu-va sa respirati mai usor.
 • Acidul ascorbic (vitamina C): este o substanta uzuala inclusa in medicamentele recomandate pentru raceala si gripa; ajuta la inlocuirea pierderilor de vitamina C din raceala si gripa.

Coldrex Junior Hotrem asigura copilului dumneavoastra ameliorarea rapida si eficienta a simptomelor din raceala si gripa inclusiv febra, frison, nas infundat, dureri de cap, furnicaturi in membre, dureri in gat, sinuzita si dureri asociate.

Coldrex Junior Hotrem contine paracetamol. Nu se va administra concomitent cu alte medicamente care contin paracetamol. Coldrex Junior Hotrem contine de asemenea un decongestiv nazal. Nu se va administra concomitent cu alte medicamente pentru ameliorarea racelii, gripei sau congestiei nazale.

Contraindicatii:

 • Copilul dumneavoastra este alergic (are hipersensibilitate) la paracetamol, acid ascorbic (vitamina C), clorhidrat de fenilefrina sau orice alt ingredient mentionat in acest prospect.
 • Copilul dumneavoastra sufera de oricare din problemele medicale mentionate in continuare:
 • Afectiune hepatica sau renala
 • Tensiune arteriala crescuta
 • Hipertiroidism
 • Diabet
 • Boala cardiaca
 • Este in tratament cu antidepresive, medicamente cu¬noscute sub numele de inhibitori de monoaminoxidaza (IMAO) sau medicamente beta-blocante.

Atentionari speciale:

Coldrex Junior Hotrem nu se administreaza o perioada lunga de timp. Nu se depasesc dozele recomandate. Nu lasati medicamentele la indemana sau vederea copiilor.

Folosirea altor medicamente:

Va rugam spuneti medicului dumneavoastra sau farmacis¬tului daca copilul dumneavoastra este sau a fost recent in tratament cu alte medicamente, inclusiv medicamente care se elibereaza fara prescriptie medicala. Nu utilizati Coldrex Junior Hotrem impreuna cu alte medicamente pentru raceala, gripa sau congestie nazala sau cu alte medicamente care contin paracetamol.

Sarcina si alaptarea:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:

Medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante despre unele substante din Coldrex Junior Hotrem:

Acest medicament contine zahar. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat in privinta intolerantei la unele categorii de glucide a copilului dumneavoastra, va rugam sa-i intrebati inainte de a-i administra copilului acest medicament.

Mod de administrare:

Coldrex Junior Hotrem se administreaza oral, ca un remediu fierbinte (pentru a fi inghitit). Doza recomandata pentru copii cu varsta intre 6 si 12 ani este: se administreaza un plic la fiecare 4 ore. Nu se administreaza mai mult de 6 plicuri in 24 de ore. Nu se administreaza copiilor cu varsta sub 6 ani.

Goliti continutul unui plic intr-o cana. Umpleti pana la jumatate (aproximativ 125 ml) cu apa fierbinte. Amestecati bine. Adaugati apa rece cat este necesar si zahar sau miere, la nevoie. Daca simptomele persista dupa 2-3 zile de utilizare, solicitati consult medical.

Daca ati dat copilului dumneavoastra mai mult Coldrex Junior Hotrem decat trebuie: Contactati imediat medicul dumneavoastra si spuneti-i exact ce doza ati administrat copilului. Medicul dumneavoastra va va spune ce trebuie sa faceti. Daca ati uitat sa administrati copilului dumneavoastra o doza NU ii administrati o doza dubla pentru doza pe care ati uitat sa o administrati. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacstului La fel ca toate medicamentele, Coldrex Junior Hotrem poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse posibile:

Eruptii pe piele sau alte alergii. Dureri gastrice sau disconfort abdominal. Cresterea tensiunii arteriale insotita de dureri de cap, ameteala, stare de rau, diaree, insomnie si palpitatii. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam adresati-va farmacistului sau medicului dumneavoastra.

Compozitie:

Un plic a 3 g pulbere pentru suspensie orala contine 300 mg paracetamol, 20 mg acid ascorbic si 5 mg clorhidrat de fenilefrina. Celelalte componente sunt: zaharina sodica, cidamat de sodiu, acid citric anhidru, citrat de sodiu, amidon de porumb, zahar, aroma de lamaie 610 399 E, curcumina (E100), dioxid de siliciu coloidal anhidru. Coldrex Junior Hotrem este o pudra de culoare galbena cu aroma si gust de lamaie. Fiecare plic contine o singura doza, fiecare plic continand 3 g de pulbere. Coldrex Junior Hotrem este disponibil in cutii cu 5 sau 10 plicuri a cate 3 g pulbere pentru suspensie orala.

Pret:

Coldrex Junior Hotrem flacon cu 10 plicuri a 3 grame este disponibil in farmacii la un pret mediu de 22 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 19 decembrie, 2011, 9:41

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *