Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Colospasmin

Colospasmin

Compozitie:

Fiecare comprimat contine 100 mg clorhidrat de mebeverina.

Actiune terapeutica:

Colospasmin (clorhidrat de mebeverina) este un antispastic musculotrop selectiv cu actiune directa si specifica asupra musculaturii netede a colonului, in special in caz de hipermotilitate colonica. Fiind un relaxant al muschilor netezi, fara proprietati anticolinergice nu prezinta efecte secundare de tip atropinic si prin urmare nu este contraindicat la bolnavii cu glaucom sau hipertrofie a prostatei.

Indicatii:

Sindrom de colon iritabil in forma sa primara; iritarea colonului asociata leziunilor organice ale tractului gastrointestinal, de ex.: diverticuloza sau diverticulita colonului, enterite regionale, boli ale vezicii biliare si ale cailor biliare, ulcer peptic, dizenterie si inflamarea tractului digestiv.

Mod de administrare:

1 comprimat de 4 ori pe zi, preferabil cu 20 de minute inainte de mese si de culcare.

Precautii:

Colospasmin s-a dovedit a fi bine tolerat in doze terapeutice. Desi experientele pe sobolani si iepuri au demonstrat ca clorhidratul de mebeverina nu este teratogenic, Colospasmin trebuie evitat in timpul sarcinii.

Pret:

Colospasmin drajeuri 100 mg cutie cu 2 blistere Al/PVC de 10 drajeuri este disponibil in farmacii la un pret mediu de 11 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 21 ianuarie, 2019, 18:26

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *