Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Colpotrophin

Colpotrophin

Prospect

Compozitie

Preparatul Colpotrophin se prezinta sub forma de crema vaginala care contine promestriena 1 g si excipienti: -p-hidroxibenzoat de metil sare de sodiu, p-hidroxibenzoat de propil sare de sodiu, amestec de mono- si digliceride de acizi grasi saturati, poliglicoeter de alcool gras saturat, decilester de acid oleic, trigliceride de acizi capric si caprilic, glicerol, apa purificata.

Indicatii:

Tulburari trofice vulvo-vaginale prin carenta estrogenica; intarzieri de cicatrizare ale leziunilor cervico-vaginale si vulvare, datorate nasterii, interventiilor chirurgicale si fizioterapiei.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la promestriena sau la oricare dintre excipientii produsului. Utilizare de prezervative din latex (pentru capsule moi vaginale). Cu toate ca nu s-a observat nici un efect sistemic dupa administrarea produsului, este totusi recomandat din prudenta, ca si in cazul celorlalti estrogeni, sa nu se utilizeze produsul in caz de antecedente de cancer estrogeno-dependent.

Reactii adverse:

Foarte rar, s-au raportat iritatii, prurit local si reactii alergice.

Mod de administrare:

In primele saptamani de tratament se recomanda 1-2 aplicatii la nivelul regiunii vulvare pe zi; crema trebuie aplicata in strat subtire, prin masaj usor. Dupa ameliorarea simptomatologiei (in medie la inceputul saptamanii a treia de tratament), se recomanda o aplicatie o data pe zi, la intervale de 2 zile. In cazul in care cauza persista (menopauza, castrare, tratament cu anticonceptionale estroprogestative, iradiere) este necesar tratament de intretinere.

Precautii:

In timpul tratamentului este necesara supraveghere rnedicala. In caz de metroragie, se recomanda stabilirea etiologiei.

Sarcina si alaptarea:

Rezultatele numeroaselor studii epidemiologice arata lipsa riscului de malformatii congenitale in cazul utiliarii estrogenilor la inceputul sarcinii. Totusi, nu se recomanda utilizarea produselor Colpotrophine intimpul sarcinii. In cazul in care sarcina s-a instalat in timpul tratamentului, nu este necesara intreruperea sarcinii. In timpul tratamentului cu Colpotrophine, ca masura de prudenta, trebuie evitata alaptarea.

Forma de prezentare:

Cutie cu un tub a 15 g crema vaginala. Cutie cu un tub a 30 g crema vaginala.

Pret:

  • Colpotrophin capsule moi vaginale 10 mg cutie cu 1 blister Al/PVC de 10 capsule are un pret aproximativ de 14 lei;
  • Colpotrophin crema vaginala 1 % cutie cu 1 tub de 15 g costa 16 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 22 februarie, 2013, 14:54

Un comenentariu la Colpotrophin

  1. dana 17/05/2016 at 16:15

    Buna ziua, as dori sa comand cateva tuburi de crema vaginala Colpotrophine

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *