Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Concor

Concor

Prospect

Compozitie:

1 tableta Concor contine 5 mg/10 mg de bisoprolol fumarat (2:1) .

Indicatii:

Hipertensiune, angina pectorala, insuficienta cardiaca congestiva.

Mod de administrare:

Regula – Tratamentul cu Concor se face pe o perioada lunga. Doza medie este de 1 tableta de 10 mg/zi sau 1 x 2 tablete de 5 mg/zi.
In cazuri mai putin severe – 5 mg/zi. Daca este nevoie, doza poate fi crescuta la 1 x 2 tablete de 5 mg/zi sau 1 tableta de 10 mg/zi.
In cazuri izolate doza poate fi crescuta la 1 x 2 tablete de 10 mg/zi.
In insuficienta renala sihepatica severa este nevoie de maximum o tableta de 10 mg. A nu se opri brusc administrarea de Concor.
Tablete se vor lua intregi, cu putin lichid, pe cat posibil dimineata pe nemancate sau in timpul micului dejun.

Contraindicatii:

Insuficienta cardiaca decompensata; bloc AV de gradul II sau III, boala de nod sinusal; astm bronsic; bradicardie < 50/min; hipotensiune marcata; soc cardiogen; stadii avansate ale tulburarilor circulatorii periferice.
Nota – se va administra cu atentie in: acidoza metabolica (ex. in caz de post prelungit); diabet zaharat; in feocromocitom se va administra numai dupa un tratament cu beta-blocante.

Reactii adverse:

Greata, diaree, constipatie; oboseala; agravarea insuficientei cardiace in anumite conditii, bradicardie, bloc cardiac; scaderea tensiunii arteriale; spasm bronsic; furnicaturi si senzatie de rece la nivelul membrelor, agravarea tulburarilor circulatorii periferice; scaderea fluxului lacrimal (atentie! purtatorii de lentile de contact); reactii cutanate; crampe musculare (systremma), slabiciune musculara; tulburari de somn (somn agitat si cosmaruri); halucinatii; psihoze depresive; dezechilibrul starii de prediabet sau de diabet metabolic (simptomatologie mascata); rar, tulburari de dinamica sexuala. Mai pot aparea la inceputul tratamentului – ameteli, cefalei usoare, transpiratii. Scaderea tolerantei la glucoza mai ales la diabeticii varstnici.

Pret:

Concor comprimate filmate 5 mg are un pret aproximativ de 17 lei, Concor 10 mg costa 32 de lei,  iar comprimatele de 2,5 mg costa 15 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 7 decembrie, 2011, 2:43

Un comenentariu la Concor

  1. luminita 02/04/2013 at 07:01

    eu am un tratament cu urmatoarele medicamente;; dimineata1tb.betalog zog 50mg, 1tb.de 10mg.tritace,la pranz un aspenter,iar seara 1tb. rosucard de 10mg. intrebarea mea este daca in loc de betalog.zog sa iau concor ?dg.care mi s-a pus la iesirea din spital;;sd.x coronarian HTA st.1/2 . multumesc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *