Prima Pagina » Sanatate A-Z » Obstetrica Ginecologie » Contactul sexual dureros

Contactul sexual dureros

Contactul sexual durerosDurerea resimtita in timpul sexului poate fi localizata atat in interiorul vaginului, cat si in zona labiilor, clitorisului si la deschiderea vaginului si poate aparea la orice varsta. Cauzele sunt multiple, motiv pentru care uneori sunt necesare investigatii amanuntite pentru a gasi adevaratele cauze. De exemplu, medicamentele antihistaminice: acestea pot cauza uscaciunea muscoasei vaginale si implicit si durerea, asa ca daca sunteti in tratament cu acest tip de medicamente este indicat sa consultati medicul in vederea gasirii unor alternative. Insuficienta lubrefiere poate fi cauzata si de premenopauza sau de un preludiu insuficient, caz in care e indicat sa folositi un lubrifiant vaginal.

Alte afectiuni, cum ar fi fibromul uterin, pot de asemena cauza durere in timpul actului sexual si de aceea este necesar sa va adresati unui medic in cazul aparitiei durerilor in timpul contactului sexual.

Uneori durerea poate disparea de la sine, dar durerea cronica poate semnala vulvodinia, o afectiune care afecteaza in medie una din sase femei. Expertii nu cunosc cauzele vulvodiniei si cu toate ca un tratament care sa vindece afectiunea nu exista deocamdata, simptomele pot fi combatute prin utilizarea unor anumite anestezice, anticonvulsivante si/sau SSRI (antidepresive folosite si pentru combaterea durerii).

Femeile care acuza dureri constante pot beneficia de fizioterapie care include masajul muschilor diafragmei pelvine si de exercitii Kegel, care implica contractia si relaxarea muschilor in vederea combaterii incontinentei urinare. Daca nu se identifica o cauza de natura fizica a durerii, este posibil sa fie vorba despre un blocaj la nivel mental, caz in care va poate ajuta un terapeut sexual. Expertii considera ca actul sexual nu trebuie sa fie dureros si ca este indicat sa fim atente la ce anume ne poate produce placere si mai ales, la comunicarea cu partenerul.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 13 aprilie, 2012, 8:35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *