Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Convulex

Convulex

Prospect

Preparatul Convulex se prezinta sub forma de capsule continand acid valproic 150 mg sau 300 mg (flac. cu 100 buc.); sirop continand valproat de sodiu 50 mg/ml (flac. cu 300 ml).

Actiune terapeutica:

Antiepileptic cu spectru larg.

Indicatii:

Epilepsii generalizate, crize minore, crize majore tipice, crize mioclonice; epilepsii focale, crize jacksoniene motorii sau senzoriale, crize psihomotorii.

Mod de administrare:

Se administreaza oral:

  • la adulti se incepe cu o capsula a 300 mg de 2-3 ori/zi (la mese), crescand la 2-3 zile, dupa nevoie, pana la doza utila, obisnuit 3-4 capsule/zi (15-30 mg/kilocorp);
  • la copii 20-40 mg/kilocorp si zi sub forma de capsule (150 mg, 300 mg) sau sirop.

Contraindicatii:

Boli hepatice si pancreatice grave; prudenta in caz de boli hepatice sau deprimarea hematopoiezei in antecedente, deficite enzimatice hepatice congenitale; prudenta si doze mici in timpul sarcinii. Acidul valproic poate creste efectul alcoolului, barbituricelor, neurolepticelor, antidepresivelor triciclice; de asemenea creste riscul hemoragiilor la acidul acetilsalicilic si anticoagulantele cumarinice.

Reactii adverse:

Uneori greata, voma, epigastralgii la inceputul tratamentului; ocazional tremor, pierderea temporara a parului, castig in greutate, cresterea fosfatazelor alcaline si a transaminazelor serice; rareori hepatita, chiar nevroza hepatica acuta, pancreatita, trombocitopenie, hipofibrinogenemie (se controleaza periodic functia hepatica, amilaza, trombocitele, fibrinogenul); au fost semnalate cazuri rare de aparitie brusca a unei stari de stupoare si coma.

Pret:

  • Convulex cutie cu 10 blistere a 10 capsule moi gastrorezistente 300 mg are un pret aproximativ de 35 lei;
  • Convulex cutie cu 10 blistere a 10 capsule moi gastrorezistente 500 mg are un pret aproximativ de 55 lei;
  • Convulex 50mg/ml sirop x 100ml costa 25 de lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 11 septembrie, 2011, 5:15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *