Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Cornhidral

Cornhidral

Prospect

Preparatul Cornhidral se prezinta sub forma de solutie pentru uz intern, continand dihidro-ergotamina mesilat 2 mg la 1 ml sau 20 picaturi.

Actiune terapeutica:

Antimigrenos prin actiune vasoconstrictoare in teritoriul carotidian; venoconstrictor si antihipotensiv; actioneaza ca agonist partial adrenergic si serotoninergic.

Indicatii:

Tratament de fond al migrenei si altor forme de cefalee vasculara (profilaxia crizelor dureroase); hipotensiune arteriala cronica, sindrom ortostatic (idiopatic sau provocat de medicamente); profilaxia trombozei venoase postoperatorii (in asociere cu doze mici de heparina); boala varicoasa.

Mod de administrare:

Oral, cate 10-30 picaturi (1-3 mg) de 3 ori/zi intr-o jumatate de pahar cu apa, imediat inainte sau in timpul meselor.

Contraindicatii:

Prudenta in timpul sarcinii, la hipertensivi, la coronarieni, la cei cu afectiuni vasculospastice, in insuficienta cardiaca, in insuficienta hepatica sau renala severe. Nu se asociaza cu antibiotice macrolidice – eritromicina, troleandomicina (risc de accidente ischemice); prudenta cand se asociaza propranolol (favorizeaza vasoconstrictia).

Reactii adverse:

Uneori greata (nu se administreaza pe stomacul gol).

Pret:

Cornhidral  este disponibil in farmacii la un pret mediu de 67 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 23 februarie, 2012, 23:32

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *