Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Corvaton

Corvaton

Prospect

Compozitie:

Comprimate a 2 mg molsidomin (ambalaje cu 30 si 100 buc.).

Actiune terapeutica:

Antianginos. Vasodilatator si hipotensiv. O noua substanta adaugata terapeuticii coronariene, facand parte dintr-o clasa de substante chimice (studiate de japonezi) si denumite sydnonimine, care, datorita gruparii (N-N), prezinta efectele vasodilatatoare si hipotensive ale nitritilor, in timp ce N-acilarea iminogrupului sydnoniminelor confera produsului stabilitate chimica, efect prelungit si lipsa de toxicitate.

Indicatii:

Insuficienta coronariana, terapia si profilaxia anginei pectorale, precum si terapia consecutiva a infarctului de miocard, afectiuni care necesita reducerea capacitatii de efort a inimii; actiune hemodinamica asupra sistemului circulator venos, scaderea presiunii venoase a inimii, scaderea presiunii in arterele pulmonare si a fluxului circulator in ventriculul stang.

Mod de administrare:

Dupa aviz medical. Posologia uzuala: de 2 ori pe zi cate 1/2-1 comprimat (de 2 mg). Dupa caz, se pot administra si 6 mg/zi (3 × 1 comprimat pe zi).

Reactii adverse:

In doze terapeutice, produsul este bine tolerat. Unele efecte secundare se pot manifesta sub forma scaderii presiunii sanguine, tahicardiei reflectorizate, reactiei ortostatice si durerilor de cap; atat migrena, cat si alte manifestari inceteaza dupa scaderea posologiei. Produsul este contraindicat cazurilor cu soc cardiogen si hipotonie severa; dupa infarct cardiac recent se administreaza cu multa prudenta si sub control permanent. Nu se administreaza gravidelor in primele trei luni de sarcina, desi experimentarile pe animale nu au aratat nici un efect teratogen.

Pret:

Corvaton este disponibil in farmacii la un pret mediu de 19 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 23 mai, 2019, 11:11

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *