Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Corzem

Corzem

Prospect

Compozitie:

Preparatul Corzem se prezinta sub forma de comprimate filmate ce contin 60 mg, respectiv 120 mg clorhidrat de diltiazem, excipienti q.s.

Actiune:

Clorhidratul de diltiazem este rapid si aproape complet absorbit dupa administrarea orala, concentratiile plasmatice maxime (Cmax.) atingandu-se in cca 3 ore. Este extensiv metabolizat la nivelul primului pasaj, biodisponibilitatea sa fiind scazuta (cca 40%), puternic influentata de aceasta metabolizare, cu mari variatii interindividuale. Concentratiile plasmatice stabilite se ating dupa 3-5 zile de tratament. Circula legat de proteinele plasmatice in proportie de 80%. T1/2 dupa administrare orala este de 3-4,5 ore, fiind prelungit la pacientii varstnici si la cei cu functie hepatica afectata. Se elimina in principal prin urina si bila sub forma de metaboliti inactivi si numai 2-4% nemodificat, in urina.

Indicatii:

Angina pectorala vasospastica; angina pectorala cronica stabila; hipertensiune esentiala de gradul I si II si dupa infarct miocardic.

Administrare:

Tratamentul se individualizeaza. Daca nu este indicat altfel, se recomanda: angina pectorala- in general, doza initiala este de 60 mg x 3/zi, putand ficrescuta pana la 120 mg x/zi; hipertensiune -120 mg x 2-3/zi. Pentru pacientii varstnici dozele se reduc, incepand cu 30 mg x 2/zi.

Contraindicatii:

Absolute: hipersensibilitate la diltiazem, hipotensiune (presiune sistolica sub 90 mmHg), insuficienta cardiaca congestiva, tulburari de conducere (bloc sinoatrial sau atrioventricular de grad II-III) exceptand pacientii cu pacemaker, infarct miocardic complicat, bradicardie (sub 55/min), sarcina, alaptare.
Relative: bloc atrioventricular de grad I, sindrom WPW, hipotensiune usoara.

Precautii:

Se administreaza sub control medical. Administrarea se va face cu prudenta in urmatoarele cazuri: pacientilor varstnici si celor cu afectiuni hepatice si/sau renale; pacientilor cu bloc AV gradul I, sindrom WPW, hipotensiune usoara si se va lua in considerare posibilitatea de a aparea hipotensiune in timpul tratamentului. In cazul aparitiei unor RA dermatologice persistente care evolueaza la eriteme multiforme si/sau dermatite exfoliative, tratamentul se intrerupe.

Reactii adverse:

In general este bine tolerat daca se respecta posologia si se au in vedere: Contraindicatii, Precautii, RA fiind usoare si trecatoare. Uneori pot sa apara: senzatii de greata, oboseala, cefalee, dureri epigastrice, constipatie, diaree, eruptii cutanate. in cazul maririi dozei administrate, pot aparea edeme ale membrelor inferioare. Rareori pot fi influentate testele de laborator ale functiei hepatice; aceste fenomene dispar la intreruperea tratamentului sau la reducerea dozei.

Pret:

  • Corzem comprimate filmate 120 mg cutie cu 1 blister de 10 comprimate filmate are un pret aproximativ de 14 lei;
  • Corzem comprimate filmate 60 mg cutie cu 2 blistere de 10 comprimate filmate costa 6 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 4 septembrie, 2011, 22:28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *