Prima Pagina » Medicamente » Medicamente C » Crinofizin

Crinofizin

Prospect

Compozitie:

Crinofizin se prezinta sub forma de fiole a 1 ml si 2 ml solutie injectabila, continand hidrolizat de epifiza bovina (cu o concentratie medie de 0,35 g azot total) in solutie salina izotona (cutii cu 10, respectiv 5 buc.).

Actiune terapeutica:

Antagonist al hormonilor steroidieni, anabolizant proteic, antidiabetic.

Indicatii:

Mastoza chistica, hiperestrogenism, tulburari de menopauza, hiperexcitatie sexuala (la ambele sexe), dismenoree, menometroragii functionale, mastodinie; hipercorticism frust; stari hipoanabolice; ca medicatie adjuvanta in hipertiroidism, diabet zaharat; adenom de prostata.

Mod de administrare:

Injectii subcutanate sau intramusculare, la adulti, cate o fiola a 2 ml, zilnic sau la 2 zile, in serii de 10-20 fiole/luna (la femei administrarea se incepe imediat dupa terminarea menstruatiei); in adenomul de prostata, cate o fiola a 2 ml zilnic, 20 de zile in prima luna, 7-10 zile in a doua, apoi 5-8 fiole in fiecare luna.
La copii cate o fiola a 1 ml de 3 ori/saptamana, in serii de 10 fiole. Posologia trebuie individualizata de catre medicul specialist.

Contraindicatii:

Insuficienta corticosuprarenala, hipotensiune arteriala, sindrom hiperepifizar.

Reactii adverse:

Dozele mari pot provoca scaderi moderate ale presiunii arteriale.

Pret:

Crinofizin este disponibil in farmacii la un pret mediu de 46 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 29 octombrie, 2011, 23:47

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *