Prima Pagina » Medicamente » Medicamente D » De Nol

De Nol

Prospect

De-Nol tablete contine ca ingredient activ solutie uscata de subcitrat de bismut coloidal (CBS), corespunzatoare a 120 mg trioxid de bismut. In literatura, principiul activ este deseori atribuit compusului de coordonare: dicitrato bismutat tripotasic.

Actiune terapeutica:

In mediul acid gastric, De-Nol formeaza un precipitat sub forma unui strat protector local care adera in principal la zona ulceroasa si inhiba actiunea pepsinei. De-Nol protejeaza de asemenea mucoasa prin stimularea sintezei si a secretiei de prostaglandine endogene prin care este crescuta producerea de bicarbonat si mucus. In plus, De-Nol exercita o actiune antibacterian aimpotriva Helicobacter pylori, o bacterie ce cauzeaza gastrita. De-Nol produce eradicarea acestei bacterii cu imbunatatirea imaginii histologice si inlaturarea simptomelor gastritei. De-Nol poate fi combinat cu amoxicilina sau nitroimidazoli pentru a imbunatati rata de eradicare a Helicobacter pylori, iar tripla terapie incluzand De-Nol, tetraciclina sau amoxicilina si metronidazol a dat cele mai bune rezultate.

Indicatii:

Ulcerul gastric si duodenal. Gastrite insotite de simptome ca dispepsia, cand este urmarita eradicarea Helicobacter pylori.

Mod de administrare:

2 X 2 tablete/zi pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte demicul dejun si cu jumatate de ora inainte de cina sau inainte de culcare. Sau: 4 X 1 tableta/zi pe stomacul gol, cu jumatate de ora inainte de fiecare dintre cele trei mese principale ale zilei siinainte de culcare. Tabletele trebuie inghitite cu apa.Tratamentul cu De-Nol trebuie urmat timp de 1-2 luni. Acesta este urmatde o perioada de 2 luni fara administrare de De-Nol sau de alte preparate continand bismut inainte de a incepe un alt tratament cu De-Nol. N.B. Daca o doza nu a fost luata la timp, aceasta trebuiet otusi administrata daca nu este timpul pentru urmatoarea doza. Dozel erecomandate sunt eficiente.

Contraindicatii:

Disfunctie renala majora.

Precautii:

Utilizarea prelungita a unor doze mari de compusi continand bismut nu este recomandata deoarece aceasta poate conduce ocazional la encefalopatie reversibila. Acest risc este foarte mic in cazul administrarii de De-Nol conform recomandarilor. Nu este recomandata utilizarea concomitenta a altor medicamente continand bismut.

Sarcina si alaptare:

Nu sunt disponibile informatii suficiente privind administrarea de De-Nol in timpul sarcinii sau alaptarii pentru a aprecia posibilele efecte negative. Nu exista informatii referitoare la efecte negative asupra animalelor.

Efecte asupra capacitatii de a conduce sau a opera cu utilaje:

Nu exista informatii referitoare la efectele acestui produs asupra capacitatii de a conduce autovehicule. Este improbabil ca produsul De-Nol sa afecteze capacitatea de a conduce sau de a opera cu utilaje.

Reactii adverse:

Poate aparea innegrirea scaunului ca urmare a formarii sulfatului de bismut, dar aceasta poate fi diferentiata cu usurinta de melena. Alte efecte sunt in principal de natura gastro-intestinala, cum sunt greturi, varsaturi, constipatie si diaree. Aceste efecte nu sunt periculoase si sunt de natura temporara. Ocazional s-a raportat aparitia unei usoare reactii alergice la nivelul pielii.

Pret:

De-Nol 120 mg (40 comprimate filmate)  este disponibil in farmacii la un pret mediu de 40 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 23 mai, 2019, 23:19

2 Discutii la De Nol

 1. ANDREI MARIA 18/02/2012 at 17:25

  Buna ziua
  Am inceput un tratament cu DE-NOL si NEXIUM pentru tratarea unei gastrite de reflux si mi-au aparut niste usturimi la urinat .
  o fi o raceala independenta de aceasta medicatie, sau medicamentele au o influenta adversa ??

  Răspunde
  • Lidia 20/02/2012 at 10:00

   Buna Maria. Nici medicamentul de nol nici nexium nu provoaca usturimi la urinat. Mai mult ca sigur este o mica cistita. Trebuie sa bei apa, din belsug, fiindca aceasta curata caile urinare. De asemenea,
   simptomele cistitei se pot ameliora consumand zilnic: 1/2 litru de
   apa, amestecata cu o lingurita de bicarbonat de sodiu (de doua ori pe zi)
   – 300 ml suc proaspat de mere si rachitele. Multa sanatate!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *