Prima Pagina » Medicamente » Medicamente D » Decanofort

Decanofort

Prospect

Compozitie:

1 ml solutie uleioasa Decanofort contine 25 mg decanoat de nor-testosterona.

Actiune:

Steroid anabolizant, favorizeaza sinteza proteinelor; are actiune androgenica (relativ slaba) si proprietati antiestrogenice; stimuleaza hematopoieza; efectul se mentine timp indelungat (1-4 saptamani).

Farmacocinetica:

Decanofort se absoarbe incet de la locul de administrare in sange, se metabolizeaza in ficat si se elimina prin urina.

Indicatii:

Osteoporoza (senila sau iatrogena), stari de casexie si de denutritie la batrani, boli cronice debilitante, stare casectica prin boala canceroasa, urmari ale interventiilor chirurgicale majore, arsuri intinse, tratamentul cortizonic prelungit, radioterapie; anemii prin hipoplazie medulara; cancer mamar metastatic.

Administrare:

Adulti- intramuscular 1-4 fiole (25-100 mg) la intervale de 3-4 saptamani, in cure de 6 injectii; in cancerul mamar metastatic si anemiile grave, cate 4-8 fiole saptamanal;
Copii (peste 2 ani): 1-2 fiole la 3-4 saptamani.

Contraindicatii:

Cancer si adenom de prostata, insuficienta hepatica, hepatita cronica sau recenta.

Precautii:

Se utilizeaza la femei si copii numai cu indicatie medicala stricta si cu multa prudenta; atentie la bolnavii cu insuficienta cardiaca, hipotensiune arteriala, insuficienta renala, epilepsie. Nu se amesteca in seringa cu alte substante injectabile. Folosirea la sportivi este interzisa (reactie pozitiva la testele de control antidopaj).

Sarcina si alaptare:

Nu se foloseste in timpul sarcinii, se evita in alaptare.

Interactiuni:

Este incompatibil cu substante oxidante. Fenobarbitalul ii poate reduce efectele prin marirea metabolismului ca efect al inductiei enzimatice. Efectul hipo-glicemiant al insulinei si antidiabeticelor orale poate fi potentat.

Supradozare:

Toxicitatea decanoatului de nortestosterona este redusa. Nu exista date referitoare la simptomele care ar putea aparea in caz de supradozare.

Reactii adverse:

Dozele mari provoaca fenomene de virilizare la femei (in parte ireversibile), cresterea libidoului, inhibarea menstruatiei si disovulatie, inhibarea spermatogenezei, tulburari de crestere si dezvoltare sexuala la copii; uneori retentie hidrosalina (mai ales la malnutriti, anemici, in insuficienta cardiaca si renala); utilizat in cancerul mamar cu metastaze osoase, la femeie, poate fi cauza de hipercalcemie (se controleaza calciul seric si urinar), diminueaza toleranta la glucide, poate creste trigliceridele in sange.

Pret:

Decanofort fiole solutie injectabila are un pret aproximativ de ??? lei. Daca stie cineva sa lase un comentariu.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 6 septembrie, 2011, 15:51

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *