Prima Pagina » Medicamente » Medicamente D » Depostat

Depostat

Prospect

Preparatul Depostat se prezinta sub forma de fiole a 2 ml solutie uleioasa injectabila, continand gestanorom caproat 200 mg (cutie cu 5 bucati).

Actiune terapeutica:

Progestogen cu efect durabil; are si actiune antigonadotropa, antiestrogenica si antiandrogenica. Administrat in adenomul de prostata, descongestioneaza, micsorand volumul tumorii si creste tonusul musculaturii vezicale, favorizand mictiunea. Are actiune citotoxica specifica fata de carcinomul de endometru si carcinomul mamar.

Contraindicatii:

Tumori hepatice, antecedente tromboflebitice, sarcina in primul trimestru, herpes de sarcina in antecedente; prudenta in afectiunile hepatice (se controleaza periodic functia ficatului), in astmul bronsic, epilepsie si migrena, antecedente de infarct miocardic sau cerebral, hipertensiune, diabet (se ajusteaza doza de antidiabetice).

Reactii adverse:

Ginecomastie, diminuarea potentei sexuale la barbati, inhibarea spermatogenezei, uneori crestere in greutate; ocazional cresterea trecatoare a valorilor transaminazelor serice si retentie crescuta de BSP, rareori icter colestatic, prurit; hipercalcemie la bolnave cu carcinom de san si endometrial (se intrerupe tratamentul). Rareori dupa injectie tuse, dispnee, tulburari circulatorii functionale; injectia poate fi dureroasa.

Mod de administrare:

In adenomul de prostata se injecteaza intramuscular o fiola (200 mg) o data/saptamana, 2-3 luni, repetand eventual cura la reaparitia simptomelor; in carcinomul de endometru si carcinomul mamar se injecteaza intramuscular 1-2 fiole/saptamana, timp indelungat.

Pret:

Depostat 200 mg cutie cu 5 fiole este disponibil in farmacii la un pret mediu de 49 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:33

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *