Prima Pagina » Simptome » Simptome D » Depresie

Depresie

Simptom

Definitie:

Depresia este o stare mentala caracterizata prin tristete patologica, durere morala, pesimism, autodevalorizare, dezinteres, anxietate la care se asociaza o incetinire psihomotorie (bradipsihie, akinezie, abulie etc.) si simptome somatice (constipatie, anorexie etc.).

Au fost descrise numeroase forme de depresie in functie de aspectul clinic (intensitatea anxietatii, preponderenta simptomelor somatice) si de etiologie (depresie endogena, depresie de involutie, depresie mascata, depresie nevrotica, depresie post-partum, depresie psihogena, depresie somatogena).

Cauze:

 • Depresia poate fi direct legata de un eveniment important petrecut  in viata noastra, cum ar fi pierderea unei persoane dragi,  o persoana apropiata care a suferit un accident grav sau are o boala cronica;
 • Modificari hormonale pre-menstruale si postnatale;
 • Unele deficiente hormonale grave;
 • Alcoolism;
 • Dependenta de droguri;
 • Niveluri  scazute de neurotransmitatori;
 • Depresie de cauza genetica;
 • Post partum;
 • Factori sociali;
 • Factori psihologici.

Aceasta lista poate fi incompleta, este foarte probabil sa existe si alte cauze posibile care pot sta la baza aparitiei simptomelor dvs. Informati intotdeauna medicul dumneavoastra despre orice medicament sau tratament pe care il urmati, inclusiv prescriptii medicale (retete), suplimente, tratamente pe baza de plante sau tratamente alternative.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 30 martie, 2020, 14:26

Un comenentariu la Depresie

 1. GABI 02/04/2013 at 10:50

  Acum 4 ani am suferit o depresie, cel putin asa credeam eu. Am divortat si am avut senzatia ca toata lumea mi s-a clatinat si urmeaza sa se destrame. Parca mergeam din rau in mai rau in fiecare zi. Am tinut-o asa pana acum un an cand la recomandarea unei prietene am fost la o serie de sedinte de coaching cu Anne de la Centrul Armonia (prietena mea saraca imi tot spunea de luni de zile…) In timpul sedintelor, ce pot sa spun M_AM DESCOPERIT. Am reinvatat cine sunt, ce sunt si cat de frumoasa sunt, am invatat cum sa fac fata diverselor situatii si cum sa ma privesc. Evident ca nu era depresie in adevaratul sens al cuvantului, ci doar uitasem cine sunt. Sunt mandra de mine pentru pasul facut. De multe ori depresia o confundam cu gandirea negativa, o imagine despre noi dezastruoasa, etc…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *