Prima Pagina » Alimentatie si Diete » Despre Vitamina B2 (Riboflavina)

Despre Vitamina B2 (Riboflavina)

Carenta vitaminei B2 determina modificari ale troficitatii buzelor

Dupa esterificare cu acid fosforic, intra in structura enzimelor flavinice ca flavin mononucleotid (FMN) si flavin adenin dinucleotid (FAd), cu rol important in respiratia celulara. Carenta vitaminei B2 determina modificari ale troficitatii buzelor (cheilita), care se manifesta prin culoarea rosie, se fistuleaza, sangereaza si formeaza cruste. Aceste modificari sunt mai vizibile la comisura bucala (semnul zabalutei).

Mucoasa linguala este rosie-purpurie, cu papilele tumefiate. Pe regiunea mediana a fetei, pe aripile nasului si pe barbie, apare o dermatita seboreica. In jurul corneii, se observa o vascularizare bogata a conjunctivei. Participa la sistemele fermentative care realizeaza procesele oxidoreducatoare la nivelul celulelor. Ea joaca un rol important in procesele de crestere si regenerare a tesuturilor, de vindecare a ranilor.

Riboflavina participa la metabolismele glucidic si proteic.

Necesitatea organismului in riboflavina este de 2 mg in 24 de ore, 0,6 mg la 1000 kcal.

O cantitate mare de riboflavina contin produsele de origine animala: ficatul, carnea, laptele si derivatele lui, ouale. In cantitati mai mici: painea neagra, legumele si fructele, leguminoasele uscate. Un continut foarte mare de riboflavina il are drojdia de bere. Ea este sensibila la lumina si se distruge usor in mediul alcalin.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 9 martie, 2013, 9:37 Afisari: 62

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *