Prima Pagina » Medicamente » Medicamente D » Di Spaz

Di Spaz

Prospect

Indicatii:

Hipermotilitate si spasme ale tractului gastrointestinal, asociate cu colon iritabil si colita spastica.

Contraindicatii:

Nu se administreaza la pacientii cu ulcer peptic.

Precautii:

La pacientii in varsta poate fi necesara scaderea dozelor datorita aparitiei confuziei, agitatiei sau letargie. Se poate administra si la pacientii cu glaucom.

Observatii pentru pacient – familie: Luati conform prescriptiei si anuntati aparitia efectelor adverse sau lipsa de raspuns terapeutic. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita; medicamentul poate produce ameteli sau tulburari ale vederii.

Evaluarea si controlul terapiei: Determinati prezenta/antecedentele de ulcer peptic. Examinati abdominal si revedeti endoscopia, colonoscopia.

Reactii adverse:

Episoade de euforie, ameteala, senzatie de distensie abdominala. Folosirea siropului la copii sub 3 luni: convulsii, sincopa, simptome respiratorii, modificari ale pulsului, asfixie, hipotonie musculara, coma.

Administrare:

Capsule, sirop, tablete – Adulti: 10-20 mg de 3-4 ori/zi; apoi, se poate creste la doza zilnica totala de 160 mg, daca efectele adverse nu limiteaza administrarea.
– Copii peste 6 ani :10 mg de 3-4 ori/zi;
– Copii 2 -6 ani:  10 mg de 3-4 ori/zi.
– Copii, 6 luni-2 ani: sirop 5-10 mg de 3-4 ori/zi;
Dozele se ajusteaza in functie de efect si reactii adverse. Intramuscular- Adulti :20 mg la 4-6 h. Nu se administreaza intravenos.

Pret:

Di Spaz capsule este disponibil in farmacii la un pret mediu de 26 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 22 august, 2019, 9:04

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *