Prima Pagina » Medicamente » Medicamente D » Diazepam

Diazepam

Prospect

Compozitie:

1 comprimat contine 2 mg sau 10 mg diazepam. 1 fiola a 2 ml contine 10 mg diazepam.

Actiune terapeutica:

Tranchilizant, miorelaxant, anticonvulsivant si antispastic uterin.

Indicatii:

Stari de tensiune, neliniste si agitatie, labilitate emotionala, tulburari neurovegetative functionale, insomnie, nevroze anxioase, stari reactive, boli psihosomatice: tulburari de comportament la pacientii cronici psihopatizati, sindrom acut de abstinenta la alcoolici, tulburari de comportament la epileptici; status epilepticus si accese convulsive severe recurente (forma injectabila); stari de contractura a musculaturii striate de natura reflexa (inflamatii locale, traumatisme) sau de cauza neurologica; premedicatie in anestezie si interventii chirurgicale si linistire postoperator, iminenta de avort, iminenta de nastere prematura sau dirijarea travaliului in hipertonie uterina (forma injectabila).

Mod de administrare:

Oral
Adulti, un comprimat a 2 mg sau 10 mg de 2-4 ori/zi (dupa situatie).
Batrani: cate 1 comprimat a 2 mg de 1-2 ori/zi (la nevoie se poate creste cu prudenta).
Copii (peste 6 luni) cate 1/2-1 comprimat a 2 mg de 2 ori/zi (la nevoie se poate creste cu prudenta pana la cel mult 0,30 mg/kg corp/zi). Intramuscular sau intravenos (lent, cu prudenta)
Adulti si copii mari :2-20 mg o data (dupa situatie), se poate repeta la nevoie dupa 3-4 ore.
Sugari (mai mari de 1 luna): 1-2 mg (0,25 mg/kg corp) o data; se poate repeta la nevoie pana la 2 mg/kg corp/zi.

Contraindicatii:

Nu se administreaza in caz de alergie la diazepam, miastenia gravis, soc, coma, intoxicatiile acute cu alcool, sau alte deprimante centrale, glaucom.

Precautii:

Se administreaza cu prudenta la batrani cu stare generala alterata (doze mici), insuficienta renala si hepatica.

Sarcina si alaptare:

Nu se administreaza in sarcina in primul trimestru.

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Prudenta in tratamentul ambulator, deoarece diazepamul diminueaza performantele psihomotorii ale bolnavului.

Reactii adverse:

Relativ frecvent oboseala, somnolenta, ameteala, ataxie, cefalee, stare confuziva, depresie, disartrie, tremor, tulburari de vedere, diplopie, hipotensiune, greata, greutate in mictiune, tulburari de libido; foarte rar leucopenie, icter; ocazional hiperexcitabilitate. La bolnavii cu mic rau epileptic poate produce crize de mare rau sau instalarea unui status epilepticus tonic. Administrarea in doze mari, timp indelungat poate dezvolta dependenta de tip alcool-barbiturice. Injectia intravenoasa (mai ales la batrani, cand starea generala este alterata sau cand se asociaza alte deprimante centrale) poate produce apnee si/sau sincopa cardiaca (sunt recomandate dozele mici, injectare lenta si foarte prudenta, conditii de asistenta a respiratiei); local sunt posibile fenomene de iritatie si tromboza.

Pret:

 • Diazepam 10 mg cutie cu 3 blistere PVC/Al de 10 comprimate are un pret aproximativ de 4 lei;
 • Diazepam 10 mg/2 ml solutie injectabila cutie cu 5 fiole de 2 ml solutie injectabila costa 8 lei;
 • Diazepam desitin(r) solutie rectala 10 mg cutie cu 5 pungi si 1 tub de 2,5ml + canula costa 35 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 8 iunie, 2019, 14:20

4 Discutii la Diazepam

 1. Corina 04/01/2018 at 07:38

  Doresc sa cumpar o cutie sau doua daca se poate.

  Răspunde
 2. corbu daniel 22/12/2017 at 04:39

  am mai luat acest medicament..cca 2 ani

  Răspunde
 3. corbu daniel 22/12/2017 at 04:39

  am mai luat acest medicament 1 an..si am gost ..foarte bine

  Răspunde
 4. Duta ana 61 ani 20/08/2012 at 23:54

  sant bolnava de epilepsie cu tulburari psihice de tip paranoid, mi s-a eliberat CERTIFICAT de incadrare intr-o categorie de persoane cu handicap care necesita protectie speciala dupa 24 ani de munca. PE baza certificatului sant pensionata la limita de varsta. Mentionez ca sant bolnava din copilarie in urma unui accident datorita caruia au aparut crizele comitiale grand mal si am urmat cu tratamentul recomandat de medicii psihiatrii. Ascultand sfatul medicului am putut termina o scoala cu profil medical (as. medicala) si pentru ca inaintand cu varsta nemaiputand sa fac fata in activitate am solicitat intreruperea si cu acte in regula unde am avut internari( Spitalul Sapunari). Mentionez ca de la debutul bolii am urmat continuu cu fenobarbital sau diazepam,acum le obtin foarte greu pentru ca avand si diabet ,si spitalul Tandarei ,unde locuiesc s-a desfiintat trebuie sa merg pentru scrisoare medicala la medic psihiatru. Va rog ajutati-ma sa-mi procur necesarul de diazepam 100mg 2/zi i-mi sant strict necesare.multumesc anticipat.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *