Prima Pagina » Alimentatie si Diete » Dieta Hidrica

Dieta Hidrica

Dieta Hidrica Dieta hidrica consta in introducerea in organism a unei cantitati mai mari de apa sau lichide (apa minerala, ceaiuri, decocturi, sucuri de fructe, bulion, etc). Cantitatea nu va depasi 2 litri pe zi, se va administra in doze mici, fractionate si va dura numai cateva zile, timp in care bolnavul va sta obligatoriu la pat. In locul apei se prefera infuziile usoare (menta, tei, musetel, fructe de maces), apa cu zeama de lamaie sau portocale, bulion de legume, apa de orez.

Bulionul de legume este mai usor tolerat, dar valoarea nutritiva este nula. Nu se pastreaza mai mult de 24 de ore. Este o varianta a dietei hidrice.

Apa de orez, alta varianta, este indicata in cazuri de diaree mai ales la copii si se prepara astfel: 2 linguri de supa de orez boabe, se pun in 500 ml. apa rece si cand boabele s-a umflat se adauga 500 ml apa fiarta si se fierbe in continuare 20 de minute. Se filtreaza printr-o panza deasa si se adauga dupa caz, trei 3 g sare sau 30 g zahar. Valoarea nutritiva este a zaharului (120 calorii). Se poate mentine la adult aceasta dieta cel mult 5 zile.

Dieta cu suc de fructe aduce multe vitamine.

Dieta hidrozaharata este alta varianta. Se adauga 50 g zahar la 1 1 apa (20 calorii la litru). Toate aceste diete sunt indicate in cazuri speciale: unele boli infectioase sau toxice acute, boli cu febra mare, boli de nutritie ca guta si obezitatea, litiaza renala, unele afectiuni severe cardiovasculare si renale.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 28 decembrie, 2012, 16:38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *