Prima Pagina » Alimentatie si Diete » Dieta Potasica

Dieta Potasica

Dieta potasica se administreaza in boli insotite de hipopotasemie, insuficiente renale cu oligoanurie, coma diabetica netratata, sindromul postraumatic sau he-molitic si in boala Addison. Se urmareste periodic K in sange (potasemia) si se cauta mentinerea la valori constante si normale ale aportului Na, K, de 15/1.

Alimentele bogate in K sunt: bananele, drojdia uscata, caisele uscate, fasolea alba uscata, lintea, mazarea, prunele, curmalele, smochinele, ciupercile, laptele praf, etc. Unii autori recomanda zile de potasiu cu 500 g caise uscate, putin inmuiate, administrate in 5 prize a 100 g.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 3 ianuarie, 2013, 10:17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *