Prima Pagina » Alimentatie si Diete

Alimentatie si Diete

Alimente permise in gastrita

Alimente permise in gastrita

Carne – sortimentele de carne slaba sau curatata de grasime, fiarta sau preparata pe gratar: carne de pasare (fara pielita) si majoritatea tipurilor de peste proaspat sau la conserva Oua – cu exceptia omletelor si a ochiurilor prajite in ulei Produse lactate – lapte, smantana, iaurt (fara fructe), branza de vaci, cas (de vaca sau […]

Regim alimentar colon iritabil

Sindromul colonului iritabil este responsabil pentru o degradare mai mult sau mai putin importanta a calitatii vietii. Totusi, majoritatea bolnavilor pot reduce simptomele prin masuri relativ simple. Introducerea fibrelor alimentare in dieta, in functie de toleranta fiecaruia, si unele tehnici de relaxare pot ajuta persoanele afectate de acest sindrom. Alaturi de modificarea regimului alimentar, bolnavii […]

Despre Regimul Alimentar in Gastrite

Despre Regimul Alimentar in Gastrite

In tumultul vietii cotidiene de azi,un procent semnificativ din populatie sufera de o forma mai usoara sau mai grava de gastrita.Datorita stressului de zi cu zi,orarului neregulat al meselor,lipsei principiilor nutritive esentiale pentru a asigura un tranzit intestinal fluent,consumului excesiv de mancaruri tip fast-food si alcool,sau fumatului,mucoasa stomacului,agresata de excesul de acid acumulat ,sufera si […]

Regim alimentar ciroza hepatica

Regim alimentar ciroza hepatica

Desi ciroza este ireversibila, cu ajutorul unui tratament adecvat, simptomele cirozei pot fi controlate. O parte importanta a tratamentului in ciroza  consta in renuntarea completa la alcool. Pacientii sunt sfatuiti de asemenea sa se vaccineze impotriva hepatitei A si B, sa evite analgezicele si alte medicamente care pot afecta ficatul. Regimul alimentar in ciroza hepatica  […]

Dieta in tratamentul constipatiei

Dieta in tratamentul constipatiei

Constipatia reprezinta o afectiune de care sufera aproximativ 2% din populatie si reprezinta de fapt, evacuarea neregulata si cu dificultate a unor materii fecale deshidratate, dure, care in unele cazuri grave pot determina chiar obstructie intestinala prin prezenta lor. Constipatia poate avea caracter tranzitor sau poate fi cronica. Cauzele constipatiei pot fi legate de dieta, […]

Alimentatie corecta

Alimentatia reprezinta domeniul in care se fac cele mai grave erori. Omul modern se hraneste intr-un mod nesanatos, mananca prost si mult. Asa se face ca o persoana din doua sufera de exces de greutate (depasirea cu peste 10% a greutatii normale). Aceasta are efect nefast asupra sistemului osos, a scheletului si asupra aparatului motor, […]

Regim alimentar diverticulita

Regim alimentar diverticulita

Regimul alimentar pentru diverticulita are drept obiectiv prevenirea inflamatiilor si prin urmare, a aparitiei diverticulitei. Recomandari generale ale regimului in diverticulita cresterea treptata a aporturilor de fibre alimentare reducerea consumului de cereale rafinate hidratarea suficienta reducerea consumului de carne si grasimi consumul de probiotice activitatea fizica Cresterea aportului de fibre Deficitul de fibre alimentare afecteaza […]

Alimente recomandate in boala de colon iritabil

Alimente recomandate in boala de colon iritabil

Simptomele sindromului de colon iritabil fiind variate, fiecare persoana reactioneaza in mod diferit la ingerarea anumitor alimente. Introducerea de fibre alimentare in dieta, de exemplu, este in general recomandata pentru reglarea tranzitului intestinal. Taratele de grau sunt totusi slab tolerate si pot amplifica simptomele la unele persoane, in loc sa le reduca. Atunci cand introducem […]

Regim alimentar in insuficienta hepatica

Insuficienta hepatica si colica hepatica sunt afectiuni cu crize dureroase, violente, de tipul crampelor, datorate unei dilatari bruste a canalelor intrahepatice si a cailor biliare, mai ales dupa servirea mesei. Bolnavul acuza dureri in partea dreapta a abdomenului, sub coaste, cu iradieri in spate si in umarul drept. Deseori apar varsaturi biliare. Durerea poate dura […]

Dieta previne cancerul de colon

Dieta previne cancerul de colon

Alimentatia are un rol deosebit de important in prevenirea bolilor intestinale, implicit a cancerului de colon. Nutritionistii recomanda tuturor persoanelor, indiferent de varsta, sa consume leguminoase si cereale integrale, care sunt bogate in fibre. Acestea constituie baza unei alimentatii echilibrate si, potrivit cercetatorilor canadieni, consumul zilnic de fibre reduce la jumatate riscul de cancer de […]