Prima Pagina » Alimentatie si Diete (Pagina 2)

Alimentatie si Diete

Remedii diaree la copii

Remedii diaree la copii

Diareea la copii este greu de definit, specialistii considerand-o, de fapt, cresterea numarului obisnuit de scaune pentru copilul respectiv si reducerea consistentei acestora prin cresterea continutului apos. Etiologia ei este plurifactoriala, incluzand atat cauze infectioase (microbiene, virale, parazitare), cat si neinfectioase (diete necorespunzatoare, tratament antibiotic prelungit). Diareea poate fi agravata prin regim alimentar necorespunzator, insa […]

Regim Alimentar Dupa Operatia de Apendicita

Regim Alimentar Dupa Operatia de Apendicita

Dupa operatia de apendicita este recomandat un regim usor lichid cu orz, radacina de scaiete, linte cu zahar, paine fara coaja, supa de legume fierte cu spanac, laptuca, castravete amar, sparanghel, vanata, papaia, pepene verde, cantalup, lamaie dulce, struguri, lapte, apa calda de baut. Sunt absolut interzise  fructele, citricele, mancarurile grase, untul, iaurtul, branza, carnea […]

Sfaturi regim alimentar ulcer gastro-duodenal

Ce ar trebuie sa manance persoanele care sufera de ulcer? Care sunt alimentele strict interzise?  Alimentatia corecta este un mijloc terapeutic important, in cazul ulcerului, motiv pentru care trebuie respectate o serie de reguli. Medicii specialisti considera ca o componenta importanta o constituie orarul meselor. Luati cel putin trei mese pe zi, nu sariti peste […]

Dieta diaree

Dieta diaree

Diareea acuta presupune eliminarea a cel putin 3 scaune apoase, moi, intr-o singura zi.  Este imperios necesar sa contactati medicul daca: diareea este insotita de dureri abdominale puternice, aveti febra mai mare de 38˚C, sesizati sange sau puroi in scaun, dati semne de deshidratare sau diareea dureaza mai mult de 3 zile.  In unele cazuri, […]

Atentie la alimentatie in sindromul de colon iritabil

Atentie la alimentatie in sindromul de colon iritabil

Desi nu se cunosc cauzele bolii, studiile efectuate au ajuns la concluzia ca sunt implicati mai multi factori: fiziologici, psihologici si dietetici. Persoanele depresive sau anxioase, de exemplu, sunt mai predispuse la aceasta afectiune, numarul femeilor care sufera de SCI este de doua ori mai mare decat al barbatilor. De asemenea, in aparitia bolii joaca […]

Dieta dupa ulcer

Dieta dupa ulcer

Chiar daca nu mai joaca rolul principal in tratamentul ulcerului, dieta trebuie cu grija supravegheata pentru a nu Indesi episoadele dureroase. Exista alimente prietenoase si alimente dusmanoase pentru ulcerul tau!

Cu ani in urma nu se cunosteau o serie de medicamente care astazi actioneaza foarte bine asupra excesului de secretie acida si, mai ales, asupra microbului care lezeaza mucoasa digestiva, stricand echilibrul existent intre secretia acida si secretia de mucus protector.
In acele vremuri se punea foarte mult accent pe alimentatie, fiind patentate retete foarte stricte, de la care nu trebuia sub nici o forma se te abati. In ciuda tuturor acestor masuri ulcerul isi facea de cap, ba chiar de multe ori ulcerul gastric se maligniza! Astazi insa, tratamentul ulcerului pune mai mult accent pe terapia medicamentoasa (include mai multe linii de tratament) subliniind importanta unei alimentatii nu excesiv de restrictive dar totusi echilibrata, din care se exclud doar acele alimente ce pot declansa episoade dureroase.

Dieta in Hepatita

Hepatita cronica reprezinta o inflamatie a ficatului, cu modificari biochimice si histopatologice persistente, cu durata mai mare de sase luni. Adesea, hepatita cronica se descopera intamplator. Cauzele cele mai frecvente sunt virusurile hepatice (B, C sau D), consumul de alcool si toxicitatea indusa de medicamente. Hepatita virala A este o afectiune acuta, transmisa prin alimente […]

Regim Alimentar Pentru Bolnavii cu Litiaza Biliara

Regim Alimentar Pentru Bolnavii cu Litiaza Biliara

Bolnavii cu litiaza biliara vor tine un regim strict timp de cativa ani, pentru a evita tendinta de formare a noi pietre sau nisip. Se vor evita mesele copioase, incarcate cu carnuri si grasimi. Sunt indicate cruditati si sucuri de legume, pe cat posibil neprelucrate prin fierbere (1-2 cepe pe zi, usturoi, salata verde, morcov, […]

Cancerul de colon si cafeaua

Cancerul de colon si cafeaua

Afirmatiile despre faptul ca un consum excesiv de cafea ar creste riscul aparitiei cancerului digestiv, mai ales al celui de ficat si de pancreas nu s-au confirmat. Mai mult decat atat, cercetari recente permit afirmatia ca in profilaxia cancerului intestinului gros ajuta si cafeaua, prin proprietatile ei purgative, diuretice naturale, dar si altele. Cafeina nu […]

Alimente interzise in gastrita

Alimente interzise in gastrita

Majoritatea alimentelor ce pot creste producerea de sucuri gastrice sau stagneaza in stomac trebuie evitate sau consumate cu moderatie, in functie de toleranta persoanei: » supele grase, prajelile, carnea grasa, sarata sau afumata; » pestele gras, afumat sau marinat; » mezelurile; » ouale prajite; » branzeturile fermentate, sarate, afumate; » alimentele bogate in fibre: painea […]