Prima Pagina » Medicamente » Medicamente D » Digitalis

Digitalis

Prospect

Compozitie:

Comprimate Digitalis continand pulbere de frunze de Digitalis purpurea 100 mg.

Indicatii:

Tonicardiac prin glicozidele continute, in special prin digitoxina (Digitalina), avand actiuni si indicatii similare acesteia; 1 comprimat de Digitalis (100 mg) este echivalent cu 5 picaturi de Digitalina (0,1 mg digitoxina).

Contraindicatii:

Aceleasi ca pentru Digitalina; actiunea iritanta gastrica este mai marcata – preparatul nu este recomandabil pentru digitalizare rapida, deoarece dozele mari provoaca frecvent greata si varsaturi.

Mod de administrare:

Cate 3 comprimate/zi (de obicei 3-5 zile) ca tratament de atac, 1 comprimat zilnic ca tratament de intretinere; dozarea trebuie individualizata, sub control medical.

Pret:

Comprimatele Digitalis sunt disponibile in farmacii la un pret mediu de 6 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 30 octombrie, 2011, 7:09

Un comenentariu la Digitalis

 1. Sabika 14/07/2012 at 10:13

  Medicul englez William Whitering a descoperit in sec. al XVIII-lea ca aceasta planta are un continut de glicozide specifice, cu rol benefic asupra miocardului. Astfel planta a fost folosita in industria farmaceutica, iar medicamentele obtinute au prelungit vietile bolnavilor cardiaci. Aceasta planta regleaza bataile inimii, ajuta in insuficienta cardiaca, produce vasoconstrictia vaselor de sange periferice fapt ce duce la resorbtia edemelor de natura cardiaca.

  Pulberea de frunze – Se gaseste la farmacii sub forma de pilule.

  Infuzia de frunze – Se iau 0,2-0,8 g de frunze proaspete si se pun la infuzat timp de 15 minute in 180 ml apa fierbinte. Se filtreaza, se indulceste si se bea in 4 reprize, in 24 de ore.

  Tinctura din frunze proaspete este folosita in homeopatie. Frunzele trebuie recoltate inainte de inflorirea plantei. Este indicata in caz de anemie, migrene, icter, edem pulmoner, somnolenta, hemoragii la menopauza, hipertrofia prostatei.

  Planta trebuie folosita sub controlul medical deoarece principiile active ale substantei cardiotonice se resorb destul de greu, se elimina incet si poate aparea pericolul cumularii lor in organism, ceea ce ar putea duce la intoxicatii. In caz de intoxicatie apar simptome specifice: diaree, versaturi, greata, dureri de cap, puls rar, ameteli, uscaciune in gura. Trebuie administrat tanin, cafea, bolnavul va sta culcat in pat si i se vor face frictiuni pe corp.

  Contraindicatii: Planta nu este recomandata in anevrisme, uremie, hemoragii cerebrale, boli de nervi, boli gastrointestinale.

  Planta se administreaza si la om si la animale, pe durata scurta de timp, in cazuri bine diagnosticate de medic si sub supraveghere medicala.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *