Prima Pagina » Medicamente » Medicamente D » Diprozin

Diprozin

Prospect

Actiune terapeutica:

Diprozin creste concentratia acidului gamma-aminobutiric (GABA) cerebral, suprimand si diminuand frecventa crizelor epileptice; preparatul poseda si proprietati psihotrope. Concentratia serica maxima este atinsa la aproximativ 4 ore de la ingestie. Timpul de injumatatire pentru acidul valproic (principalul metabolit activ este de 8-15 ore). Niveluri serice stabile (pentru valpromid si metabolitii sai activi) se obtin in 48 de ore; se elimina renal.

Indicatii:

In tratamentul epilepsiei cu crize generalizate, prezentand simptomatologie convulsiva (grand mal) sau neconvulsiva (absente, crize akinetice), in epilepsie psihomotorie.

Mod de administrare:

Adulti – dozele medii sunt de 1-3 drajeuri a 300 mg de 2-3 ori pe zi, la nevoie putandu-secreste doza.
Copii – 15-30 mg/kilocorp, in 2-3 doze.
Drajeurile se inghit intregi in timpul meselor.

Contraindicatii:

Nu sunt descrise .

Precautii:

In timpul sarcinii si alaptarii, terapia trebuie atent supravegheata. Diprozin poate fi combinat cu alte antiepileptice, dar dozele trebuie micsorate, altfel apar: somnolenta, sedare, stari confuzive. La pacientii cu insuficienta renala sau hepatica trebuie supravegheate aceste functii paraclinic. Diprozin afecteaza performantele psihomotorii, nu se va permite conducerea de masini sau utilaje ce impun precizie, concentrare etc.

Reactii adverse:

Somnolenta, bradilalie, mai ales la inceputul tratamentului, ca si fenomene gastro-intestinale. De regula, la reducerea dozelor, reactiile adverse dispar.

Pret:

Diprozin drajeuri 300 mg este disponibil in farmacii la un pret mediu de 80 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 28 decembrie, 2011, 17:36

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *