Prima Pagina » Medicamente » Medicamente D » Dona

Dona

Prospect

Un plic cu pulbere Dona contine 1884 mg glucozaminosulfat cristalin echivalent a 1500 mg glucozaminosulfat si 384 mg clorura de sodiu. Excipienti: 2,5 mg aspartam, 2028,5 mg sorbitol, 25 mg acid citric, 10 mg carbowax 4000.

Actiune terapeutica:

Artrozele sunt rezultatul proceselor degenerative de la nivelul cartilajului articular datorate anomaliilor de sinteza a proteoglicanilor. Principiul activ din Dona, glucozaminosulfat (aminomonozaharid natural) stimuleaza sinteza condrocitara de proteoglicani cu o structura polimerica normala si reprezinta, totodata, substratul fiziologic preferential al acestora.

De asemenea, Dona inhiba unele enzime liticeale cartilajului, colagenaza, fosfolipaza A2, cat si aparitia radicalilor superoxizi. Dona interfera mecanismul patogenic al artrozelor, incetinind evolutia bolii, imbunatateste mobilitatea, reduce durerea, fiind bine tolerat datorita caracteristicilor sale de aminomonozaharid natural cu actiune specifica in leziunile artrozice.

Indicatii:

Boala artrozica cu diferite localizari (genunchi, sold, coloana vertebrala, umar, mana, glezna etc.).

Mod de administrare:

Se bea continutul unui plic Dona, dizolvat in 50 ml apa, o data pe zi, timp de 1-3 luni saumai mult. Tratamentul se repeta de 2-3 ori pe an.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la glucozaminosulfat. Nu se administreaza la bolnavii de fenilcetonurie, datorita continutului de aspartam.

Precautii:

Dona va putea fi folosit in cursul sarcinii numai sub supravegherea medicului. A nu se lasa la indemana copiilor.

Reactii adverse:

S-au semnalat rare si moderate reactii adverse la nivelul tractului gastrointestinal.

Pret:

Dona plicuri 1500 mg glucozaminosulfat per plic are un pret aproximativ de 45 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 10 septembrie, 2011, 16:13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *